Turkcell'den dev satın alım

Turkcell'in yemek kartı çözümü olan Paye Kart'ı satın almayı planladığı gündemde. Şirket, Paye Kart'ı tamamen bünyesine katma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 13:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Turkcell'den dev satın alım

Turkcell'in uzun süredir hizmet veren yemek kartı çözümü Paye Kart'ı tamamen satın almayı planladığı gündemde. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada, PTT ve Belbim Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri ile ortaklık kurarak kurulan Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri şirketinin tamamını satın almayı hedeflediğini duyurdu.

turkcell payekart

Turkcell'in Paye Kart'ı Satın Alma Süreci

Turkcell'in Paye Kart'ı satın alması, kısa sürede Türkiye gündeminin önemli konularından biri haline geldi. Geçtiğimiz yıl, Turkcell, Belbim Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri ile anlaşarak Sofra şirketindeki haklarını devralmış ve bu sayede Sofra, Turkcell ve PTT'nin ortaklığı haline gelmişti. Şimdi ise PTT'nin bu ortaklıktan çıkarılması ve Turkcell'in Paye Kart'ı tamamen bünyesine katması için gerekli adımlar atılıyor.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamaya göre, Turkcell, %66,6 oranında hissesine sahip olduğu Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.'nin kalan %33,3'lük payını, 5.196.000 TL karşılığında satın almak üzere Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. ile pay alım sözleşmesi imzaladı.

turkcell payekart

Turkcell KAP açıklaması şöyle:

“Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 17 Ağustos 2023 tarihli kararı çerçevesinde; Şirketimiz 0 bağlı ortaklıklarından Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. (“TÖHAŞ”) tarafından sermayesine %66,6 iştirak ettiği Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.’nin (“Sofra”) kalan %33,3 oranındaki payları, Pay Sahipleri Sözleşmesi uyarınca ön alım hakkı kullanılmak suretiyle, Sofra’nın diğer ortağından Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.’den 5.196.000 TL karşılığında satın alınmasına dair pay alım sözleşmesi imzalanmıştır.”

Webrazzi'nin aktardığı bilgilere göre, Turkcell, satın alma işlemini tamamladıktan sonra Sofra şirketinin tamamını başka bir şirkete devretmeyi düşünüyor. Ancak bu konuda kesin detaylar henüz netlik kazanmış değil.

Türkiye'nin önde gelen telekomünikasyon şirketi Turkcell'in bu adımı, sektörde büyük bir ilgiyle karşılandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.