TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TikTok için yasa tasarısını onayladı: Ya satılacak ya da yasaklanacak

ABD Senatosu, TikTok'un sahibi olan Çinli ByteDance şirketi için hazırlanan yasa tasarısını onayladı. Tasarı, TikTok'un bir yıl içinde satılması ya da ülkede yasaklanması gerektiğini öngörüyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 13:53
Kaynak: HABER MERKEZİ
TikTok için yasa tasarısını onayladı: Ya satılacak ya da yasaklanacak

ABD, Çin merkezli ByteDance şirketinin sahibi olduğu sosyal medya platformu TikTok için bir yasa tasarısını onayladı. Öncesinde, Başkan Joe Biden, tasarının masasına ulaşmasıyla birlikte hızla onaylanacağını belirtmişti.

Yasa tasarısına göre, TikTok Amerika Birleşik Devletleri tarafından onaylanmış bir alıcıya satılmadığı takdirde ülkede yasaklanacak. ByteDance'in bu satışı gerçekleştirmesi için 12 aylık bir süre veriliyor.

ABD Kongresi'nde hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat partilerden birçok milletvekili ve Biden yönetimi, TikTok'un ulusal güvenliği tehdit ettiğini savunuyor. Çünkü Çin menşeli şirketin ABD vatandaşlarının verilerini paylaşma ihtimali bulunuyor. Ayrıca, algoritmanın ABD'lilere yanlış bilgi ve propaganda yaymak için kullanılabileceği endişeleri de dile getiriliyor.

tiktok yasaklanıyor

TİKTOK YETKİLİSİNDEN UYARI: 170 MİLYON AMERİKALI KULLANICININ HAKLARINI İHLAL EDİYOR

TikTok'un kamu politikası başkanı Michael Beckerman, şirket personeline gönderdiği bir notta, mevzuatın TikTok'un 170 milyon Amerikalı kullanıcısının haklarının açık bir ihlali olduğunu ifade etti.

Beckerman ayrıca, yasanın geçmesi durumunda şirketin yasal yollara başvuracağını da belirtti ve "Savaşmaya devam edeceğiz. Bu uzun süreç son değil, başlangıç." dedi. TikTok ise ABD verilerini hiçbir zaman paylaşmadığı ve bundan sonra da paylaşmayacağı konusunda kararlı olduğunu vurguluyor.

BİRÇOK ÜLKEDE KISMİ YASAKLAR UYGULANIYOR

TikTok, Hindistan da dâhil olmak üzere birçok ülkede zaten yasaklanmış durumda bulunuyor. Avrupa Birliği ve diğer büyük pazarlarda da kısmi yasaklar mevcut.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.