TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tesla alacakları sevdiren haber! Tesla’dan Türkiye’ye özel indirim!

Türkiye pazarında yerini aldıktan sonra satış rakamlarıyla dikkat çeken elektrikli otomobil üreticisi Tesla, indirimle müşterilerini sevindirdi

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 06:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tesla alacakları sevdiren haber! Tesla’dan Türkiye’ye özel indirim!

Şirketin resmi internet sitesinde, önceden konfigüre edilmiş araçlar için geçerli olan "Fiyat düzenlemeleri, siparişten sonraki 7 gün içinde teslim alındığında geçerlidir" uyarısıyla bir liste yayınlandı. Bu listede, tesla model y Long Range modeline ait beyaz, gri, siyah, mavi ve kırmızı renkte yaklaşık 50 araç bulunuyor.

Tesla'nın en uygun fiyatlı aracı, 2 milyon 712 bin 538 TL'den 2 milyon 355 bin 480 TL'ye, en pahalı aracı ise 3 milyon 517 bin 421 TL'den 3 milyon 297 bin 811 TL'ye düştü. Bu indirimlerle birlikte, modellerde 250.000 TL ile 300.000 TL arasında değişen büyük bir indirim uygulanıyor. Tesla'nın bu hamlesi, Türkiye'deki otomobil pazarında heyecan yarattı ve birçok müşteriyi elektrikli araç sahibi olmaya teşvik etti.

tesla araba

TESLA’YI KİM İCAT ETTİ?

Tesla, elektrikli araç tasarımı, üretimi ve satışı konusunda öncü olan bir Amerikan şirketidir. Austin, Teksas merkezli bu şirket, aynı zamanda yenilenebilir enerji ürünleri üreten SolarCity adlı kardeş şirketi aracılığıyla güneş paneli ve solar kiremit gibi ürünlerle evlerde temiz enerji depolama çözümleri sunmaktadır. Tesla, TSLA kısaltmasıyla NASDAQ borsasında işlem gören halka açık şirkettir ve 2013 yılında hissedarlarına kâr payı dağıtmaya başlamıştır.

Şirketin adı, elektrik teknolojisine büyük katkıları olan ünlü mucit ve elektrik mühendisi Nikola Tesla'dan gelmektedir. Tesla, Temmuz 2003'te mühendis Martin Eberhard ve Marc Tarpenning tarafından "Tesla Motors" olarak kuruldu. O tarihten bu yana, şirket yaklaşık 70.000 elektrikli aracı müşterilere teslim etmiştir.

Tesla, sadece elektrikli araçlarıyla değil, aynı zamanda elektrikli motor parçalarını ve lityum-iyon pil paketlerini de üreterek Daimler ve Toyota gibi otomotiv üreticilerine de sağlamaktadır. Şirketin CEO'su Elon Musk, Tesla'yı, ortalama tüketicilere uygun fiyatlarla elektrikli arabalar sunmayı hedefleyen bağımsız bir otomobil üreticisi olarak konumlandırmıştır. Tesla Model 3 gibi uygun fiyatlı araçlarıyla dikkat çeken şirket, devlet teşvikleri hariç 35.000 Amerikan Doları civarında bir fiyatla piyasaya sunmayı planlamaktadır. Ayrıca, Tesla 2015 yılında ev kullanımı için tasarlanmış PowerWall adlı bir batarya ürününü de duyurarak enerji depolama konusunda da çığır açmıştır.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Elon Musk kararını verdi: X yine değişiyor

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.