TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Telefonlarınızın batarya ömrünü uzatmak için denemeniz gereken etkili yol

Her yeni gün bir başka sürümünü gördüğümüz cep telefonlarının yeni modellerinin ince ve hafif olması dikkat çekiyor. Görünüm adına oldukça şık olsa da telefonların giderek hafifleşmesi ve daha ince hale gelmesi bataryalarının kısıtlı hale gelmesine sebep olan durumlardan.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 16:14
Kaynak: HABER MERKEZİ
Telefonlarınızın batarya ömrünü uzatmak için denemeniz gereken etkili yol

Telefon içerisindeki bataryaların kısıtlanması da karşımıza şarj süresi problemi olarak çıkıyor. Hızlı biten şarj, kişilerin günlük hayatını olumsuz bir yönde etkiliyor.

Hangi durumlarda şarj ömrü azalır?

Telefonlarınızın şarj sürelerini uzatmak basit adımlarla kolay bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz bir durum. Bilindiği üzere, son dönemlerde çıkarılan yeni akıllı telefonların batarya teknolojisi üretiminde lityum pil adı verilen piller kullanılmakta.

Lityum pil kullanılan telefonların çoğunda yüzde 90 şarjın üzerine çıkılıyorsa veyahut şarjın yüzde 25-30 civarında olduğu bir durum varsa telefon ömürlerinin düşüyor. Bunun yanında şarj seviyeleri belli başlı aralıklarda olduğunda yüksek performans gösteriyor.

telefon bataryası

Bu konuda uzmanların görüşü, telefonlarımızın şarj seviyesinin yüzde 100 olmasının ya da kapanacak kadar düşük olmasının şarj ömrüne zarar verdiği yönünde. Bunun yanında, telefonlarını daha hızlı şarj etme amacıyla orijinal adaptörü 12v ama telefona takılan adaptörün 64v olduğu durumlar da telefon bataryasını boşaltan durumlardan biridir. Bu sebeple, uygulanabilecek birtakım yöntemlerle şarj ömürlerini uzatabilmenin mümkün olduğunu belirten uzmanlar bu şekillerde batarya süresinin azalmak yerine aksi şekilde iki kat daha artabileceğini ifade ediyor.

Telefonların şarj süresini uzatmak için…

Telefonlarımızın sahip olduğu devrelerin üretimi, şarj edecek cihazlardan onlara gelecek olan en uygun akımlara göre belirlenmiştir. Bu sebeple telefonumuzu ne olursa olsun kendi orijinal şarj aletiyle kullanmak en doğrusu olacaktır.

telefon bataryası

Kendi yapacağımız ayarlarla, düşük güç modu gibi özelliklerle de uzatacağımız şarj ömrü aynı zamanda ev veya ofis içerisinde daha sıklıkla şarjın yapılması ve tamamen değil yüzde 80 civarında şarj etmemiz yeterli olacaktır. Ancak yüzde 40’ın altına inilmemesine dikkat etmek gerekiyor. Bunun yanında gece boyu şarja bırakmamak gerektiği de uzmanlar tarafından batarya ömrünü uzatma adına önerilen yollar içerisinde yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.