TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Renault'un yeni yıldızı: Türkiye'de heyecanla beklenen yeni Duster tanıtıldı!

Renault, uzun yıllardır özel bir takipçi kitlesi olan SUV modeli Duster'ı artık kendi markasıyla Türkiye pazarına sunarak ürün yelpazesini genişletiyor. İşte otomobilin dikkat çeken özellikleri…

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 10:27
Kaynak: HABER MERKEZİ
Renault'un yeni yıldızı: Türkiye'de heyecanla beklenen yeni Duster tanıtıldı!

Renault ve OYAK, Türkiye'de 7,5 milyondan fazla aracın üretimini gerçekleştirerek ülkenin otomotiv sektöründe önemli bir rol oynuyor ve her 7 otomobilden biri Renault logosu taşıyor.

2027 yılına kadar Bursa Oyak Renault fabrikasında 4 yeni Renault modelinin üretimi planlanıyor. Bu yeni modellerden üçü SUV olacak ve bunlardan biri olan Renault Duster artık Dacia değil Renault markası altında piyasaya sürülecek.

Yeni Renault Duster

YENİ RENAULT DUSTER TANITILDI

Renault, uzun yıllar boyunca özel bir kullanıcı kitlesine hitap eden SUV modeli Duster'ın yeni neslini duyurdu.

Duster, 2010'dan bu yana Avrupa dışındaki 50'den fazla pazarda satılarak 1,7 milyonun üzerinde satış rakamına ulaşmıştı.

Yeni Renault Duster

YENİ RENAULT DUSTER ÖZELLİKLERİ

Yeni nesil Renault Duster, Clio, Captur ve Arkana modellerinde de kullanılan CMF-B platformuyla üretilecek. Bu platform, benzinli tam hibrit, 48V yarı hibrit ve LPG gibi çeşitli motor tiplerini ve çoklu enerji çözümlerini sunuyor.

Yeni Duster, E-Tech tam hibrit motor sistemi dahil olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle sunulacak. Ayrıca, 6 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştirilen 130 hp'lik gelişmiş 1,2 litrelik yarı hibrit motor seçeneği ve 4x4 güç aktarma sistemiyle geliyor.

Yeni Renault Duster

3 silindirli turbo benzinli motor, yaklaşık yüzde 10 yakıt tasarrufu sağlamak ve daha akıcı bir sürüş deneyimi sunmak için 0,8 kWh kapasiteli 48V batarya ile destekleniyor. Ayrıca, 4x4 özelliklerine sahip olan Yeni Renault Duster, beş farklı off-road modunu içeren farklı sürüş koşullarına uyum sağlıyor.

Yeni Duster, daha konforlu bir sürüş deneyimi sunmak için 17'ye kadar yeni nesil sürüş destek sistemiyle donatılmıştır. Bu sistemler arasında şeritte kalma asistanı, şeritten çıkma uyarısı, aşırı hız uyarısı ve otomatik uzun/kısa far gibi özellikler bulunmaktadır.

Ayrıca, otomatik acil durum fren sistemi ve "e-call" Acil Durum Çağrı sistemi gibi özellikler acil durumlarda sürücüye destek sağlamaktadır.

Yeni Renault Duster

SİPARİŞLER MAYIS AYINDA BAŞLIYOR

Duster'ın ön siparişleri Mayıs ayında başlayacak ve ilk teslimatlar Temmuz ayında gerçekleşecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.