TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ray-Ban akıllı gözlüklerde yapay zekâ devrimi: Görmek, duyabilmek ve konuşmak

Meta tarafından geliştirilen Ray-Ban akıllı gözlük, yapay zeka asistanı ile donatılarak, kullanıcılara görebilen, duyabilen ve konuşabilen bir deneyim sunuyor. Bu gözlükler, kullanıcıların sesli komutlarla kontrol edilmesine olanak tanıyor ve Meta AI sayesinde gerçek zamanlı bilgilere erişim sağlıyor. Ray-Ban Meta işbirliğinde geliştirilen bu akıllı gözlükler aynı zamanda görüntülü görüşmeyi de mümkün kılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 11:35
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ray-Ban akıllı gözlüklerde yapay zekâ devrimi: Görmek, duyabilmek ve konuşmak

Meta tarafından geliştirilen Ray-Ban akıllı gözlük, kullanıcıların deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Gözlük, görme ve duyma yetenekleri olan bir yapay zeka asistanı ile donatılmış durumda.

Bu yeni nesil akıllı gözlük, yapay zeka asistanı aracılığıyla kullanıcıların gördüklerini görebilir ve duyduklarını duyabilir. Böylelikle, kullanıcıların sorduğu sorulara daha etkili cevaplar verebilir.

Yapay zeka ile entegre olan asistan, gözlük kullanıcısının taleplerini yerine getirebilir. Örneğin, metni çevirebilir, bakılan objeleri tanımlayabilir, video kaydı başlatabilir, fotoğraf çekebilir, müzik çalabilir veya WhatsApp üzerinden sesli mesaj gönderebilir.

rayban yapay zeka özelliği

GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME SIRASINDA GÖRÜŞ PAYLAŞIMI!

Bazı anlar vardır ki, nefes kesen manzaraları ya da çocuğunuzun ilk adımlarını paylaşmak istersiniz. İşte bu anları paylaşmanın yeni bir yolu geliyor: WhatsApp ve Messenger aracılığıyla görüntülü görüşme sırasında görüşünüzü paylaşma özelliği.

Bu yeni özellikle, kullanıcılar istedikleri kişiyle görüntülü görüşme yapabilecek ve görüntülü görüşme sırasında gördükleri hakkında ondan tavsiye alabilecekler. Ray-Ban Meta akıllı gözlüklerde bu özellik kademeli olarak kullanıma sunulacak.

Başlangıçta, ABD ve Kanada'daki kullanıcılar, Meta yapay zeka asistanını sadece "Hey Meta" diye seslenerek gözlükleri sesli komutlarla kontrol edebilecekler. Bu, kullanıcılara işlerini halletmelerinde ve farklı kişilerle bağlantı kurmalarında yardımcı olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.