TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OpenAI yapay zeka modeli Sora'yı tanıttı

San Francisco merkezli teknoloji şirketi OpenAI, metin komutlarıyla gerçekçi ve yaratıcı sahneler oluşturabilen yapay zeka modeli olan Sora'yı tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 10:26
Kaynak: AA
OpenAI yapay zeka modeli Sora'yı tanıttı

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI tarafından yapılan açıklamada, insanların gerçek dünya etkileşimlerini gerektiren sorunları çözmelerine yardımcı olacak modellere odaklandıkları belirtildi. Açıklamada, yapay zekanın hareket halindeki fiziksel dünyayı anlamayı ve simüle etmeyi öğrenmesine yönelik çalışmaların yapıldığı vurgulandı.

Açıklamaya göre, Sora'nın bir "metinden videoya" yapay zeka modeli olduğu belirtilmiştir. Bu model, kullanıcıların isteklerine bağlı olarak ve görsel kaliteyi koruyarak bir dakikaya kadar uzunlukta videolar oluşturabilmektedir. Sora'nın bugün, zararları veya riskleri değerlendirmek amacıyla bazı takım üyelerinin kullanımına sunulduğu ifade edilmiştir. Ayrıca, modelin profesyoneller için yararlı olabilecek şekilde geliştirilmesi için geri bildirim almak üzere bir dizi görsel sanatçı, tasarımcı ve film yapımcısının erişimine açıldığı belirtilmiştir. Açıklamada, Sora'nın birden fazla karakterin, belirli hareket türlerinin ve konu ile arka planın doğru ayrıntılarını içeren karmaşık sahneler oluşturabildiği ve derin bir dil anlayışına sahip olduğu vurgulanmıştır. Modelin, istekleri doğru bir şekilde yorumlayabilmesine ve canlı duyguları ifade eden ilgi çekici karakterler oluşturabilmesine imkan tanıdığı ifade edilmiştir.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.