TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oğuzhan Uğur, yapay zekayı konuk olarak programına çıkardı. Yapay zeka Robot Sophia'dan şaşırtan cevaplar!

Oğuzhan Uğur, yapay zekayı programına konuk olarak aldı. Seyirciler Sophia isimli yapay zeka robotuna sorular sordu. Robotun verdiği cevaplar şaşırttı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2023 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Oğuzhan Uğur, yapay zekayı konuk olarak programına çıkardı. Yapay zeka Robot Sophia'dan şaşırtan cevaplar!

Oğuzhan Uğur, İternet televizyonu BABALA TV'de hazırlayıp sunduğu Mevzular Açık Mikrofon programına Sophia isimli robotu konuk olarak aldı. Yapay zeka ile çalışan robot, sorulan sorulara verdiği cevaplarla herkesi şaşırttı. Programda yaşananlar, yapay zekanın ne kadar ileri gidebileceğini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Seyircilerin konuğa sorular sorduğu program konseptine uygun olarak, Robot Sophia'ya da merak edilen sorular soruldu. Sofia'nın verdiği cevaplar herkesi şaşırttı. Ancak moderatör sunucu Oğuzhan Uğur'un tespitlerinin de robotun verdiği cevaplardan geri kalır yanı yoktu.

Günümüzde yapay zekanı ne kadar ileri gidebileceği, insanların yerini, işini ve yaptığı tüm görevleri yerine getirip getiremeyeceği en sık tartışılan konular arasında yer alıyor. 

sophia-ilkses

İNSANLARA ZAVALLI DEDİ

Sofia, Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili soruları yanıtlamasını yanı sıra "İnsan olmak ister misin" sorusuna da çok tepki alacak bir takım cevaplar verdi. Robot Sofia'nın, insanlar için "zavallı" kelimesini kullanması salonda gerginlik yarattı. 

SOPHİA HANGİ ÜLKEDE YAPILDI?

Sophia , Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketi tarafından geliştirilen sosyal insansı bir robottur. Sophia, 14 Şubat 2016'da etkinleştirildi ve ilk kez Mart 2016'nın ortalarında Austin Texas Amerika Birleşik Devletleri'ndeki South by Southwest'te halka açıldı. Robot Sofia'nın, eski Mısır Kraliçesi Nefertiti Audrey Hepburn ve mucidinin eşi Amanda Hanson'dan esinlenerek modellendiği biliniyor. 

oguzhan-ugur-ilkses

OĞUZHAN UĞUR KİMDİR?

İnternet fenomeni Oğuzhan Uğur, 29 Ocak 1984 Ankara doğumludur. Abdullah Öcalan'ın ilk sorgusunu yapan Albay Hasan Atilla Uğur'un oğlu, yönetmen Tuğrul Uğur'un ağabeyidir. Uğur, son zamanlarda gündem olduğu YouTube yayıncılığının yanı sıra , müzisyen, yönetmen, senarist ve karikatüristtir.  Lise eğitimine önce Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde, daha sonra Ankara Bahçelievler Deneme Lisesinde devam etti ve buradan mezun oldu. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümünden mezun olan Uğur, üniversite öğrenciliği sırasında Mustafa Şevki Doğan ve Osman Sınav'ın yardımcılığını yaptı.

YOUTUBE KARİYERİ

Oğuzhan Uğur'un YouTube kariyeri 2017'de Budabi TV'de başladı. RÖNT ve Budabi Olaylar gibi programlar hazırlayan Uğur, 12 Ağustos 2017'den itibaren kurucusu olduğu BaBaLa TV'ye içerik üretmeye başlamıştır.10 Kasım 2017'den 23 Ekim 2020'ye kadar Onedio'nun YouTube kanalı için Oğuzhan Uğur'la P!NÇ isimli programı hazırlamıştır.4 Ağustos 2022 tarihinden itibaren BaBaLa TV'de yayımlanmaya başlayan ve siyasetçilerin seçmenlerle buluşturulduğu Mevzular: Açık Mikrofon isimli programı büyük beğeni toplamıştır. Programa konuk olarak Ümit Özdağ, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Muharrem İnce, Metin Külünk, Cem Uzan, Barış Atay, Abdüllatif Şener ve Ahmet Davutoğlu gibi siyasi isimler katılmıştır.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yapay Zeka ne kadar ileri gidebilir?

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.