TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli uçak KAAN ASELSAN ile "BİLGE KAAN" olacak

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, geliştirdikleri teknolojilerle milli muharip uçak KAAN'ı "BİLGE KAAN" olarak adlandıracaklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 23:50
Kaynak: AA
Milli uçak KAAN ASELSAN ile "BİLGE KAAN" olacak

Akyol, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Türkiye'nin önde gelen savunma ve teknoloji firması ASELSAN'ın KAAN projesine verdiği destek hakkında bir değerlendirme paylaştı.

Akyol, ASELSAN'ın misyonunun KAAN'ı "BİLGE KAAN" yapmak olduğunu vurgulayarak, "Çelik kanatlar, Türk mühendisliğinin rüzgarıyla ve oyun değiştiren teknolojilerle en yükseklere ulaşacak. Bu başarıda gösterilen gayret ve fedakarlığa şahitlik ediyoruz. Gece gündüz demeden çalışan, KAAN'ı daha ileri teknolojik seviyelere taşıyacak olan Türk Havacılık Uzay Sanayii'ndeki çalışma arkadaşlarımızı, ASELSAN mühendislerimizi ve teknik ekiplerimizi, emeği geçen bütün paydaşları tebrik ediyorum. İstiklal ve istikbalimiz için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz." sözlerini paylaştı.

ASELSAN, özellikle üstün aviyonik teknolojileriyle KAAN'a önemli katkılar sunacak.

Bu çerçevede, şirketin KAAN için sağlayacağı alt sistem ve ekipmanlar arasında kriptolu haberleşme, tanıma ve tanıtma, veri linki, 3 boyutlu iç haberleşme, yer ve uydu tabanlı yaklaşma, seyrüsefer, yedek uçuş göstergesi, TULGAR kaska monteli gösterge birimi, kızılötesi arama ve takip, bütünleşik elektro-optik hedefleme, kızılötesi füze ikaz ve görüntüleme, lazer ikaz, yönlendirilmiş kızılötesi karşı tedbir, güdümlü kitler, uçuş kontrol sistemi sensörleri, entegre elektronik harp, AESA burun radarı, karşı tedbir atma gibi sistemler yer alacak. Bu sistem ve ekipmanlar, KAAN'ın etkin bir şekilde görev yapmasına önemli ölçüde katkı sağlayacak.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.