TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli savaş yönetim sisteminin yeni adresi Katar

Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen ADVENT Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi, ihraç edildiği ülkelere Katar'ın da eklenmesi planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 14:17
Kaynak: AA
Milli savaş yönetim sisteminin yeni adresi Katar

HAVELSAN, Katar'da düzenlenen 8. Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı'nda (DIMDEX 2024) yazılım tabanlı çözümlerini ve "dijital birlik" konseptini tanıttı. HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, fuara üçüncü kez katıldıklarını belirtti. Fuar kapsamında daha önce tamamladıkları projelerin ve devam eden bakım-onarım sözleşmelerinin yenilemelerini ele aldıklarını açıklayan Nacar, helikopter simülatörünün bakım-idame sözleşmesini imzaladıklarını ifade etti.

Nacar, Katar'daki eğitim projelerine yönelik çalışmalarının devam ettiğini ve fuar boyunca önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Özellikle Katar'daki yeni yapılan eğitim merkezlerinde donanım, ekipman ve eğitim konseptinin henüz oturmadığını vurgulayan Nacar, devam eden projelerle ilgili görüşmeler ve çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Bu kapsamda bir mutabakat anlaşması imzaladıklarını da aktaran Nacar, Katar'da geleceğe olumlu baktıklarını ve 10 yıldır ülkede faaliyet gösterdiklerini belirtti. Nacar, geliştirdikleri işbirliği modelinin diğer firmalara da örnek olduğunu ve bu modelin güvene dayalı bir işbirliğine dayandığını dile getirdi. İşlerinin Katar ile yavaş da olsa devam ettiğini ve bu ülkede önemli bir karşılık bulduklarını ifade etti.

Nacar, HAVELSAN'ın paraşüt simülatörünün Katar'daki eğitim merkezlerinde kullanılabilecek önemli enstrümanlardan biri olduğunu vurgulayarak, "Bu ürünü burada sergilemek gerçekten büyük bir avantaj oldu. Çünkü kendi eğitim merkezinin olduğu stantta sergilendi. Benzer ürünleri oraya konumlandırma imkanı oluyor" şeklinde konuştu.

Denizcilik alanında ise daha önce imzalanan sözleşmeler kapsamındaki tercihlere uygun olarak ADVENT Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi'ni Katar'da konumlandıramadıklarını belirtti. Nacar, "DEARSAN ile imzalanan hücumbot projesinde ADVENT ürününü ilk kez Katar Deniz Kuvvetlerine vereceğiz. Yerli iş ekosistemimizde bulunan tersanelerle birlikte insansız çözümler konusunda da sunumlarını yaptı arkadaşlarımız. Bu anlamda da önümüzdeki dönemde ilerleyebileceğimizi düşünüyoruz. Katar Deniz Kuvvetleri ile işbirliğine açık bir alan olduğunu görüyoruz. Bunu da değerlendirmek üzere elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.