TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Instagram’da hesap nasıl silinir?

Herhangi bir sebepten dolayı Instagram hesabınızı silmek isteyebilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı sizler için araştırdık. İşte Instagram hesabınızı silmek için uygulamanız gereken adımlar…

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 11:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Instagram’da hesap nasıl silinir?

Her birimizin birden fazla sosyal medya uygulamasında kişisel hesabı bulunuyor ve zaman zaman herhangi bir sebepten dolayı sosyal medya hesabımızı kapatmak isteyebiliyoruz. En çok tercih edilen sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Instagram’ın kendi uygulamasının içerisinde hesabımızı tamamen silmemize yarayan bir özellik yer almıyor. Instagram hesabımızı ancak Google tarayıcısı üzerinden, haberin devamında sizinle paylaşacağımız link aracılığı ile kapatmamız mümkün. Sizler için Instagram hesabınızı kalıcı olarak nasıl silebileceğinizi derledik. İşte detaylar…

INSTAGRAM’DA HESAP SİLME

Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmeniz durumunda fotoğraflarınızın yanı sıra kullanıcı adınız, yaptığınız yorumlar ve size ilişkin tüm bilgilerin kalıcı olarak silineceğini unutmayın.

Instagram hesabını kalıcı olarak silmek için, aşağıya ekleyeceğimiz linke tıklayarak ilgili sayfayı açın.

Açılan sayfaya kalıcı olarak kapatmak istediğiniz hesabınıza ait kullanıcı adı ve şifrenizi yazın.

Ardından karşınıza çıkan ‘Hesabını neden silmek istiyorsun?’ sorusunu yanıtlamanız bekleniyor. Bu noktada gerekçeniz her neyse bunu olduğu gibi yazmayı tercih edebileceğiniz gibi, direkt ‘Başka bir şey’ seçeneğini de seçebilirsiniz.

Sonrasında alt kısımda yer alan boş kutucuğa Instagram hesabınızın şifresini yazarak “Hesabı Sil” butonuna tıklayın.

INSTAGRAM HESABI SİLME LİNKİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

SİLİNEN INSTAGRAM HESABI GERİ ALINIR MI?

Instagram hesabınızı kalıcı olarak kapatmanızın ardından aynı hesaba tekrar giriş yapılıp yapılmadığı merak konusu. Bu noktada Instagram, kararsız kişileri düşünerek 30 gün süre tanımlamış. Buna göre Instagram hesabınızı kalıcı olarak kapatmanızın ardından pişman olmanız ya da herhangi bir sebep durumunda 30 gün içerisinde aynı kullanıcı adı ve şifre aracılığı ile hesabınıza tekrardan giriş yapabilmeniz mümkün.

INSTAGRAM’DA YAKIN ARKADAŞ ÖZELLİĞİNDE YENİLİK!

Instagram, yakın arkadaşlar listesinde yer almak istemeyen kullanıcılar için "yakın arkadaşlar listesinden ayrıl" özelliğini getiriyor. Bu sayede instagram kullanıcıları, yakın arkadaşlardan kendi isteğiyle çıkabilecek ve görmek istemedikleri içerikleri görmeyecek.

YAKIN ARKADAŞ OLMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ

Instagram, yakın arkadaşlar özelliğiyle hesap yöneticisinin yalnızca kendi hazırladığı özel listedeki kullanıcılara hikayeler paylaşılmasına olanak tanıyor. Eğer o listede yer alıyorsanız, siz de bu hikayeleri görebiliyorsunuz. Bu özel paylaşımları yalnızca kullanıcının belirlediği kişiler görebiliyor. Peki ya siz yakın arkadaş listesinde yer almak istemiyorsanız?

Instagram artık kullanıcıların eklendiği "yakın arkadaşlar" listelerinden kendi istekleriyle çıkabilmelerine olanak tanıyacak ve böylelikle yakın arkadaşlar listesinde bulunmak istemeyen ve bu özel hikayeleri görmek istemeyen kişiler kendilerini o kişinin listesinden çıkarabilecek.

Yanı sıra Instagram yakın arkadaşlar özelliği hikayelerin yanı sıra gönderi paylaşımlarında da seçilebilecek.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:X’te hesap nasıl silinir?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.