TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında? Alper Gezeravcı uzaya ne zaman gidecek?

Alper Gezeravcı'nın Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olmasıyla ilgili araştırmalar hız kazanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapacak olan ilk Türk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı’nın uzaya gideceği tarihi açıkladı. Peki, Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında? Alper Gezeravcı uzaya ne zaman gidecek?

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 14:08
Kaynak: HABER MERKEZİ
İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında? Alper Gezeravcı uzaya ne zaman gidecek?

Alper Gezeravcı'nın uzaya gitme tarihi belirlendi. Türkiye için büyük bir öneme sahip olan bu adım, festivalden itibaren büyük bir heyecanla bekleniyor. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu, hazırlıklarını tamamladı ve gidiş tarihi resmi olarak açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev alacak olan Gezeravcı'nın gidişini basın mensuplarıyla paylaştı. Peki, İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı kimdir kaç yaşında? Alper Gezeravcı uzaya ne zaman gidecek?

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olacak yetenekli bir pilottur. Elektronik mühendisi olarak Hava Harp Okulu'ndan mezun olan Gezeravcı, ardından ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde harekat araştırması bölümünde yüksek lisans eğitimi almıştır.

F-16 pilotu olarak görev yapan Alper Gezeravcı, 21 yıl süresince Hava Kuvvetleri'nde önemli görevler üstlenmiş ve başarılar elde etmiştir.

ALPER GEZERAVCI NERELİDİR?

Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979'da Mersin'de dünyaya gelmiştir.

ALPER GEZERAVCI UZAYA NE ZAMAN GİDECEK?

Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk uzay misyonuna öncülük edecek olan Alper Gezeravcı'nın 9 Ocak 2024'te Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapacağını kamuoyuyla paylaştı. Türkiye'nin tarihindeki ilk insanlı uzay görevinin gerçekleşeceği tarih artık netleşti; 9 Ocak 2024. Alper Gezeravcı, bu misyonda İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte uzaya gitmeye hak kazandı.

ALPER GEZERAVCI KAÇ YAŞINDA?

2 Aralık 1979 yılında dünyaya gelen Alper Gezeravcı, 2023 yılı itibariyle 44 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.