TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Huawei, Apple’a meydan okuyor: Apple'ın tablet satışları düşerken, Huawei'ninki arttı

2024'ün başlarında, geçen yıla göre yüzde 1 artışla 33.7 milyon tablet satıldı. En fazla satışı yapan firma Apple olsa da şirketin satışları düştü ve Huawei üçüncü sıraya yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 12:02
Kaynak: HABER MERKEZİ
Huawei, Apple’a meydan okuyor: Apple'ın tablet satışları düşerken, Huawei'ninki arttı

Tablet pazarında Apple, en yüksek satış rakamlarına ulaşsa da, şirketin satışları azaldı ve Huawei üçüncü sıraya yükseldi.

Pazar araştırma firması Canalys, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin tablet satış verilerini açıkladı. Buna göre, geçen yıla kıyasla %1'lik bir artışla, toplamda 33.7 milyon adet tablet bilgisayar satıldı.

TABLET PAZARINDA APPLE VE HUAWEİ REKABETİ

Donanımhaber'in ayrıntılarına göre, Apple açık ara farkla zirvede yer alıyor, ancak satışları .9 düşüş gösterdi. Geçen yıl %42 pazar payına sahip olan Apple, bu yıl %36'ya geriledi. İkinci sırada %20 pay ile Samsung var, Koreli dev geçen yılki payını koruyor.

Huawei, büyük bir çıkış yapıyor. Hem akıllı telefon hem de tablet pazarında toparlanmaya devam ediyor. Geçen yıl %5 pazar payına sahip olan şirket, bu yılın ilk çeyreğinde satışlarını %70 artırarak payını %8'e çıkardı ve üçüncü sıraya yükseldi.

Huawei, Apple’a meydan okuyor

Huawei'nin, Amerikan ambargosu nedeniyle Google hizmetlerine erişememesi, satışlarının büyük bölümünü Çin'de gerçekleştirmesine neden oluyor. Şirket, gelecekte daha iyi yonga setleri kullanarak rekabette daha rekabetçi olmayı planlıyor. Ekim ayında Huawei Mate 70 serisinin piyasaya sürülmesi bekleniyor. Şirket, bu serideki işlemcileri tabletlerinde de kullanarak rekabette geride kalmamayı hedefliyor. Ancak, şu anda iPad'lerle aynı işlem gücüne sahip bir ürünleri bulunmuyor.

Uzun süredir iPad'lerini yenilemeyen Apple, yarın yapacağı "Let Loose" etkinliğinde M4 işlemcili OLED iPad Pro serisini tanıtarak tablet pazarında yeniden yükselmeyi amaçlıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.