TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göz yorgunluğunu azaltan devrim niteliğinde bir özellik: Android 15 ile gelen yenilik… Tüm uygulamaları karanlık moda geçirme

Karanlık modu olmayan uygulamaları kullanamayanlar için büyük bir sevinç kaynağı olan bir özellik Android 15'e geliyor. Artık hangi uygulama olduğu fark etmeksizin hepsini koyu moda çevirebileceksiniz.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 17:06
Kaynak: HABER MERKEZİ
Göz yorgunluğunu azaltan devrim niteliğinde bir özellik: Android 15 ile gelen yenilik… Tüm uygulamaları karanlık moda geçirme

Android 15'in bu yılın sonlarında tanıtılması bekleniyor ve bir dizi yeni özelliği cihazlara getirecek. Sürekli olarak yeni özellikler hakkında bilgiler gelmekteydi. Örneğin, geçtiğimiz günlerde, parlaklığı otomatik olarak minimum seviyenin altına çekebilecek bir karartma aracı ortaya çıkmıştı. Bugün ise tüm uygulamaları etkileyen bir özellik keşfedildi.

Bu yeni özellik olan "Karanlık Mod", uygulamaları koyu renklerde kullanmanıza izin verir, böylece gözleriniz daha az yorulur. Kullanıcıların çoğu, tüm uygulamaları karanlık moda geçirmek istese de, bu özellik her uygulamada mevcut değil. Android 15'in getirebileceği yeni özellik, bu durumu çözmeyi amaçlıyor.

android 15 özellikleri

TÜM UYGULAMALARI KARANLIK MODA GEÇİRME

“Tüm Uygulamaları Karanlık Yap” adlı özellik, şu anda Android 15'in beta sürümünde bulunmuyor. Ancak geleceği, Android 14 QPR2'de ilk kez görüldü. Şimdi ise neredeyse kesinleşmiş gibi görünüyor. Android Authority tarafından paylaşılan ekran görüntülerinde, bu özelliğin "Ayarlar > Erişilebilirlik > Renk ve hareket" bölümüne ekleneceğini görebiliyoruz.

android 15 özellikleri

Tüm uygulamalar, özellikleri ne olursa olsun, bu araç sayesinde karanlık moda dönüştürülebilecek. Başka bir deyişle, tüm uygulamalar karanlık moda geçirilecek. Ancak, bu geçişin bazı uygulamalarda renk bozulmalarına neden olabileceği unutulmamalı. Zaten özelliğin altındaki bilgilendirme kısmında da bu belirtiliyor: "Kendi karanlık teması olmayan tüm uygulamalar için geçerlidir. Bazı uygulamalarda ekran sorunu yaşanabilir."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.