TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Google'dan yapay zeka atağı

Google, Microsoft ve startup OpenAI gibi rakipleriyle gelişmekte olan bulut bilişim alanında hakimiyet mücadelesi verirken, bu alanda müşterileri için bir dizi yeni yapay zeka destekli özellik duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 05:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Google'dan yapay zeka atağı

Google, bulut bilişim alanında yapay zeka hizmetlerinde Microsoft ve OpenAI gibi rakiplerinden geri kaldığı eleştirileri sonrası bulut bilişim müşterileri için bir dizi yeni yapay zeka destekli özellik duyurusu gerçekleştirdi.

Silikon Vadisi, kullanıcı isteklerine göre resim, metin ve video oluşturabilen bir yazılım olan üretken yapay zekadan söz ederken, Google Cloud, yarışa ayak uydurmak için getirdiği yeniliklere dair bilgi verdi. Şirket, gerçekleştirdiği bir sunumda bulut müşterilerinin yapay zeka araçlarını sunumlar ve satış eğitimi belgeleri oluşturmak, toplantılar sırasında notlar almak ve iş arkadaşlarına e-posta taslakları oluşturmak için nasıl kullanabileceklerini gösterdi.

Öte yandan Google geliştirdikleri teknolojileri kullanarak kendi uygulamalarını oluşturabilmeleri için temel yapay zeka modellerinden bazılarını geliştiricilerin kullanımına sundu.

637759524599610833

Teknoloji devi bir görüntü oluşturma sistemi sunan Midjourney ve büyük dil modelleri olarak bilinen teknolojide uzmanlaşmış AI21 de dahil olmak üzere bulut hizmeti için müşteri olarak bir dizi AI start-up ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Öte yandan Google, yapay zeka odaklı genç işletmelere, şirketin normalde sunduğu miktarın 2,5 katı olduğunu söylediği ilk yıl için bilgi işlem beygir gücü ve depolama sağlayan bulutunun ücretsiz kullanımı için 250 bin ABD dolarlık bedelsiz kullanım sunuyor.

Google Cloud CEO'su Thomas Kurian bir röportajda "Yapay zeka için geniş, canlı bir iş ortağı ekosistemine sahip olmamız gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Google'ın çatı şirketi Alphabet hisseleri daha önce yapay zeka alanında özellikle Chatbot'un tanıtılması sonrası geri kaldığı endişelerine neden olmuş ve şirket hisselerine önemli değer kaybı yaşamıştı. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.