TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gmail'in tasarımı değişiyor: WhatsApp'a benzer yeni bir özellik geliyor

Google, Gmail'in yeni tasarım özelliğini test etmeye başladı ve bu özellik yakında tüm kullanıcılara ulaşacak. Yapılacak yenilik ile kullanıcılara WhatsApp benzeri bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 07:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Gmail'in tasarımı değişiyor: WhatsApp'a benzer yeni bir özellik geliyor

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın mobil ürün ve hizmetlerindeki revizyon çalışmaları sürüyor. Şirketten gelen son haberler ise popüler e-posta servisi Gmail'in aynı adlı mobil uygulamasına yeni bir arayüz özelliği geleceğini gözler önüne seriyor. Henüz test aşamasında olan yeni özellik, kullanıcıya zaman tasarrufu sağlayacak gibi görünüyor.

Gmail uygulamasında bir e-postayı yanıtlamak istediğinizde bu işlevler için oluşturulmuş butonları kullanmanız gerekmektedir. İşte Google'ın yeni arayüzü, bu durumu değiştiriyor. Şimdilik Android ekosistemi için test edilen yeni arayüz, e-posta okuduğunuz ekranın sonuna bir yanıtlama bölgesi ekliyor. Bu sayede sağda solda "yanıtla" butonu aramaya gerek kalmayacak. Kullanıcı, tıpkı WhatsApp'ta mesajlaşıyor gibi e-posta yanıtlayacak.

gmail

GMAİL'İN YENİ ARAYÜZÜ BÖYLE GÖRÜNECEK

Ekranın altına yerleştirilecek bölüme dokunan bir kullanıcı, kullanmakta olduğu telefonun klavye uygulamasına erişip, alışık olduğu yazma deneyimini yaşamaya devam edecek. Ayrıca bu alanda, e-postaya eklenecek belgeler için bir buton bulunacak. Yazma işlemini tamamlayan kullanıcı, kişi eklemelerini veya diğer düzenlemeleri de yine bu bölüm üzerinden gerçekleştirecek.

Google, Gmail için test aşamasına getirdiği özelliği ne zaman kullanıma sunacağına ilişkin bir şey söylemedi. Ayrıca bu yeni özelliğin iOS ekosistemine gelip gelmeyeceği, gelecekse de bunun ne zaman gerçekleşeceği bilinmiyor.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Disney+ ile Hulu tek uygulamada birleşecek!

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.