TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ChatGPT’de yeni özellik: Artık konuşabiliyor

Rakiplerinin yeni yapay zeka modellerini tanıtmak ve mevcut olanları geliştirmek için hızla adımlar atarken, OpenAI’dan yeni bir özellik atağı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 13:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
ChatGPT’de yeni özellik: Artık konuşabiliyor

Öncü yapay zeka sektörlerinden biri olan OpenAI, dünyanın en popüler sohbet botlarından biri olan ChatGPT için heyecan verici bir özellik ekledi. Bu yeni özellikle birlikte, aylar önce sadece sesli komutlar verilebilen yapay zekâ, şimdi kullanıcılar tarafından seçilebilen 5 farklı ses tonuyla konuşabilme yeteneğine sahip. Bu gelişme, ChatGPT'nin kullanıcılarla daha etkileşimli bir iletişim kurabilmesine olanak tanıyor.

ChatGPT'nin yeni özelliği, yapay zekanın iOS ve Android mobil uygulamaları ile web sürümünde kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Bu yeni özellik, Türkçe dahil olmak üzere 37 farklı dilde deneyimlenebilecek. Kullanıcılar, artık ChatGPT'nin geniş dil yelpazesi üzerinden sohbet ederek yapay zekayla etkileşim kurabilecekler.

ChatGPT'nin konuşma yeteneği, GPT-4 ve GPT-3.5 modellerinde kullanılmak üzere entegre edildi. Bu, ücretsiz ChatGPT kullanıcılarının da bu özellikten yararlanabilecekleri anlamına gelmektedir. Artık kullanıcılar, sesli sohbet etme yeteneğiyle birlikte daha zengin ve etkileşimli bir yapay zeka deneyimi yaşayabilecekler.

chatgpt

CHATGPT’DE KONUŞABİLME ÖZELLİĞİ NASIL AKTİFLEŞTİRİLİR?

ChatGPT'nin mobil uygulamalarındaki yeni özelliği kullanmak isteyenler, ChatGPT'nin yazılı mesajına basılı tutarak ve ardından "Read Aloud" seçeneğine dokunarak bu özelliği aktif edebilirler. Daha sonra beş farklı ses tonundan birini seçme imkanına sahip olacaklar. Bu seçimi yaptıktan sonra, ChatGPT'nin konuşmaya başladığını gözlemleyebilecekler. Web sürümünde ise ChatGPT'nin yazdığı metnin hemen altında bir hoparlör simgesi belirecek. Bu simgeye tıklayan kullanıcılar, yapay zekânın konuşmasını dinleyebilecekler.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.