TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Apple’dan yeni iPad Pro tanıtımı gelmişti: Tartışmalı reklamın ardından özür

2024 model iPad Pro, Apple tarafından tanıtıldı; güçlü ve ince tasarımıyla dikkat çekiyor. Ancak yayınlanan reklam filmi, bazı tepkilere neden oldu ve Apple bu tepkilerin ardından özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 14:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Apple’dan yeni iPad Pro tanıtımı gelmişti: Tartışmalı reklamın ardından özür

Apple, hidrolik bir pres tarafından ezilen nesneleri gösteren bir reklamdan dolayı gelen tepkiler üzerine özür diledi. Bu reklamda müzik aletleri ve kitaplar gibi çeşitli nesnelerin ezilme görüntüleri yer alıyordu.

BBC'de yer alan habere göre, Apple'ın pazarlama ekibi, reklamın yaratıcılığın iPad'in özelliklerini nasıl vurguladığını göstermeyi amaçladığını belirtti. Ancak, reklamın yanlış anlaşıldığını kabul ederek özür dilediler.

Tartışmalı reklamın ardından özür

Tor Myhren, Apple'ın pazarlama ekibinden, iPad kullanıcılarının kendilerini ifade etme ve fikirlerini hayata geçirme süreçlerini desteklemeyi amaçladıklarını belirtti. Yaptığı açıklamada, "Amacımız her zaman kullanıcıların iPad aracılığıyla kendilerini ifade etme ve fikirlerini hayata geçirme yollarını övmektir. Bu videoyla hedefi ıskaladık ve özür dileriz" ifade etti.

CEO Tim Cook, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, yaratıcılığın önemine vurgu yaparak bu tür süreçlerin nasıl ele alınması gerektiğini ima etti.

appledan tartışmalı reklamın ardından özür

Aktör ve film yapımcısı Justine Bateman, reklamın sanata zarar verdiğini belirterek tepki gösterdi.

Müzik yazarı Crispin Hunt, müzik aletlerinin tahrip edilmesinin kitap yakma pratiğini hatırlattığını vurgularken, birçok kişi Tim Cook'un X hesabına "Apple ürünleri almaktan utanıyorum" şeklinde tepki gösterdi.

appledan tartışmalı reklamın ardından özür

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.