TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıllı cep telefonları tarihe mi karışıyor? Yapay zekâ ile giyilebilir teknoloji avuç içine yansıyor

Akıllı cihazlardaki ekran unsurlarını ortadan kaldırarak, yapay zekanın gücünü sürekli olarak kullanıcının yanında taşıma fırsatı sunan Ai Pin, Mobil Dünya Kongresi'nde büyük ilgi çekti. Telefonların şekil değiştireceği yeni model Ai Pin nedir?

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2024 14:30
Kaynak: HABER MERKEZİ
Akıllı cep telefonları tarihe mi karışıyor? Yapay zekâ ile giyilebilir teknoloji avuç içine yansıyor

Giyilebilir bilgisayar Ai Pin, kullanıcılara yapay zekanın gücünü her zaman yanlarında taşıma imkanı sunarak dikkat çekiyor. Humane adlı bir start-up tarafından geliştirilen Ai Pin, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC 2024) 100 bine yakın ziyaretçinin en çok ilgisini çeken ürünlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Akıllı yerini alacak olan Ai Pin nedir?

Ai pin

Aİ PİN NEDİR?

Humane, yapay zekâ odaklı bir yazılım platformu ve tüketici cihazı olan Ai Pin'i, iki eski Apple çalışanı liderliğinde hayata geçirmiştir. Bu projenin ortakları arasında Microsoft, OpenAI, Qualcomm Technologies ve T-Mobile gibi önemli şirketler bulunmaktadır.

Ai Pin, ekranın geleneksel olarak önemli bir unsuru olan akıllı cihazlarda devrim yaratır; bu cihaz tek başına çalışabilir ve herhangi bir ek cihaza veya ekipmana ihtiyaç duymaz. Akıllı saat boyutundaki Ai Pin, kullanıcının yakasına takılabilen bir rozet gibi taşınabilir.

Geliştirici ekip, gizlilik ve veri güvenliğine özel önem vererek "güven ışığı" özelliğini eklemiştir. Bu özellik, cihazın bir fotoğraf, video veya ses kaydı yaptığında çevredeki kişileri bilgilendirir, böylece cihazın kullanımıyla ilgili şeffaflık sağlanmış olur.

Ai Pin'in kullanımında, ekranın yerini lazer mürekkebinin yansıdığı eller alır. Kullanıcı, avuç hareketleriyle ellerini kullanarak menülere, deneyimlere ve daha fazlasına erişebilir; aynı zamanda parmakları kullanarak menü seçimleri yapabilir.

Ai pin

TERCÜMANLIK YETENEKLERİ İLE YENİ NESİL GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ

Dokunmatik yüzeye dokunurken, Ai Pin'e sadece sesle sorular yöneltilebilmektedir. Aynı zamanda, dokunmatik yüzeye 2 parmakla basılı tutulduğunda, tercümanlık özelliği etkinleştirilmektedir.

Ai Pin, önemli bilgilerin hatırlanmasına yardımcı olmak, metinleri ve aramaları etkinleştirmek gibi işlevlere sahiptir. Aktivite ve beslenme hedeflerini izleyerek ilerlemeleri takip eder ve bir yiyecek gösterildiğinde kişinin ve yiyeceğin özelliklerini bilerek, yenilip yenilmemesi konusunda uyarılarda bulunabilir.

Cihaz, sesli mesajlar gönderme yeteneğine sahiptir. Ai Pin, etrafında konuşulan dili otomatik olarak algılayarak, konuşmayı istenen dile çevirir ve tercümanlık görevini üstlenerek daha kolay iletişim kurulmasına olanak tanır.

Ai pin

İLK TESLİMATLAR ABD’YE

Ai Pin'in öncelikli sipariş verenleri, mart ayından itibaren cihazlarına ulaşmaya başlayacaklar. Cihazın başlangıç fiyatı 699 dolar ve kullanım için aylık 24 dolarlık bir abonelik gerektiriyor.

İlk teslimatlar, sadece ABD'deki adreslere yapılan siparişleri kapsayan bir sınırlama ile gerçekleşecek. Başlangıç döneminde birden fazla sipariş verilememesi, ürünün kullanıcılarla buluşmasını düzenleyen bir politika olarak belirlenmiştir.

Ai Pin kullanıcıları, özel bir telefon numarası ile ABD içinde sınırsız konuşma, metin ve veri transferi sağlayabilir. Humane, kendi kablosuz hizmetini işletirken, T-Mobile ile bağlanmayı sağlıyor. Ayrıca, uluslararası uzun mesafeli arama ve dolaşım için ek ücretli eklentiler de sunulmaktadır.

Ai pin

HUMANE VE SK TELECOM, Aİ PİN VE COSMOS İŞLETİM SİSTEMİ İÇİN STRATEJİK ORTAKLIK KURUYOR

Humane ve Güney Kore'nin lider mobil telekomünikasyon şirketi SK Telecom (SKT), Ai Pin ve özel Ai odaklı işletim sistemi CosmOS için bir araya geliyor. Bu stratejik işbirliği, SKT'nin Ai Pin için özel bir telekom sağlayıcısı olmasını sağlayacak, aynı zamanda Humane'in çığır açan AI teknolojisini SKT'nin gelişmiş mobil ağlar, IoT, Bulut, AI ve 5G uzmanlığıyla birleştirecek. Ai Pin'in yanı sıra her iki şirket, Humane'in CosmOS'unu lisanslama konusunu araştıracak ve taşıyıcılar ile OEM'ler arasında tamamen yeni bir işletim modeli oluşturacak. Ai Pin'in inovatif form faktörü ve CosmOS platformu ile Humane ve SKT, pazar erişimini genişletmeye, üçüncü taraf hizmetleri için bir ekosistem oluşturmaya ve yapay zeka destekli yeni kullanıcı deneyimlerini geliştirmeye odaklanarak tüketiciler için yapay zekayı dönüştürmeyi amaçlıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.