TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİDEV Basketbol Camiasını Bir Araya Getirdi

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2021 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2021 07:32

BİDEV basketbola yönetici, antrenör, oyuncu ve hakem olarak emek verenleri bir araya getirdi. BİDEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arat, kurucu üye ve mütevelli heyeti başkanı Aydın Örs, yöneticiler Erol Tabanca, Ömer Bozer ve diğer üyelerin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında vakfın amacı anlatıldı.

Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı’nın (BİDEV) ilk toplantısı Eskişehir’de gerçekleştirildi.
Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Aydın Örs, iki gündür tarihi toplantılar yaptıklarını belirterek, “Sadece basketbola emek vermiş insanlar değil oyuncu, antrenör, hakem olarak da değil basketbola uzaktan olsa sempati duyan insanların iştirak ettiği ve bizi mutlu ettiği toplantıydı. Amaç çeşitli çalışma gruplarıyla özgün ve farklı projelerin ortaya çıkarılmasıydı” dedi. Vakfın en önemli amaçlarından birinin eğitim olacağını vurgulayan Örs, “Bunu sosyal sorumluluk projeleriyle taçlandırmak istiyoruz. Basketbolun gidemediği en ücra köşeye bunu taşımak görevimiz. Hepimiz bunun için çalışacağız. Özgün ve farklı projeler ortaya çıkacak” diye konuştu.

Basketbolun zor günler geçirdiğine dikkati çeken Örs, “Federasyonda seçim var. Efsane olmuş üç isim seçime giriyor. İnşallah demokratik ortamda, kulüpler kimi seçiyorsa güzel bir seçim olur. BİDEV olarak bağımsızlığımızı kaybetmeden seçilen yönetimle ve bazı kurumlarla iş birliği yapmak durumunda kalabiliriz” diye konuştu.
Arat: Müthiş bir kombinasyon oluştu
Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arat ise Türkiye için iyi bir şey yaptıklarına inandıklarını belirterek, “İki gün fevkalade çalışmalar yaptık. Burada profesyonel basketbol oynamış, bilim insanları, çok önemli iş insanları var. Emekçiler var. Müthiş bir kombinasyon oluştu. TEGEV (Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı) ile önemli proje başlattık” değerlendirmesinde bulundu. Aktif basketbolculardan da destek aldıklarını anlatan Arat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sinan Güler, Doğuş Balbay ve Mehmet Yağmur’un yanı sıra antrenörler Ergin Ataman, Orhun Ene ve Ufuk Sarıca da üyelerimiz. Burada komitelerimiz sağlık, eğitim, iletişim, müze, finansman çalıştaylarıyapıldı. Yol haritasını belirleyerek kısa ve uzun vadede yapabileceklerimizi bir plan çerçevesinde gerçekleştireceğiz.”Yönetim kurulunda yüksek oranda kadın üyenin olduğuna dikkati çeken Arat, “Genç kadınlarımızı da teşvik edeceğiz. Aktif kadın sporcularımızı da teşvik edeceğiz. Spor, dayanışma ve eğitim alanında faaliyet gösteren vakıf olarak kadın erkek eşitliği açısından örnek olacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli oyuncuların olduğunu hatırlatan Arat, şunları kaydetti: “Avrupa Ligi ve NBA’de rol modeli olan arkadaşların sezon bittiğinde belli süre ayırıp Anadolu’da vakıfla bazı çalışmalara katılmalarını istiyoruz. Bu onların aynı zamanda görevi olmalı. Burada da bir gelenek oluşturmamız lazım. NBA oyuncusu yazın bunları yapabiliyorsa, bizim oyuncularımız da sadece İstanbul’da ya da tatil bölgesinde kalmamalı. Anadolu’da da çocuklarla insanlarla bir araya gelmeli. Yeter ki onlar gönüllü olsunlar, örnek olsunlar. Biz her türlü desteği vermeye hazırız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.