TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bezircilioğlu’ndan ‘aday krizinde’ İzmir raporu

Başkan Bezircilioğlu, 6’lı masada yaşanan ‘aday krizi’ sürecinin İzmir’deki etkilerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu ve “Her ne kadar İYİ Parti kan kaybı yaşadı gibi görünse de süreçten daha güçlü çıktık” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2023 10:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bezircilioğlu’ndan ‘aday krizinde’ İzmir raporu

TENZİLE AŞÇI

Türkiye, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için sandık başına gitmeye hazırlanırken siyasi partiler de milletvekili listeleri hazırlanması noktasında hareketlilik tam gaz devam ediyor. Birçok partide milletvekili aday adayı olmak isteyen isimler için başvuru süresi sona ererken, 24 Mart tarihiyle aday adayı başvurularının tamamlandığı İYİ Parti’de aday adaylarının tanıtımı ve temayül yoklaması hazırlıklarına geçildi. Bu kapsamda İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda İzmir’den milletvekili aday adayı olan 66 ismin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, temayül yoklamasında ‘demokrasi’ ve ‘diğer partilere örnek’ göndermesi yaparken geçtiğimiz hafta 6‘lı masada yaşanan ‘aday krizinin’ İzmir teşkilatına yansımalarına ilişkin sorulara da yanıt verdi.

DİĞER PARTİLERE ÖRNEK OLMASINI İSTİYORUZ

14 Mayıs tarihinden sonraki genel seçimlerde İYİ Parti eşittir 1 formülünü açıklayan Bezircilioğlu, “ 14 Mayıs 2023 seçimlerine istinaden partimizin İzmir teşkilatları olarak aday adaylığı sürecini, başvurusu geçtiğimiz hafta bitmek kaydıyla başlattık. 2 Nisan Pazar günü parti üyelerimizin katılacağı temayül yoklamalarıyla aday adaylık sürecini tamamlayıp 9 Nisan’da da genel merkezimizin İzmir’de de milletvekili aday listesini açıklayacak. İzmir’de toplam 66 tane aday adayımız var. Bir partinin gücü, o partiye gösterilen teveccühle ölçülür. Ben bunu hem teveccüh olarak görüyorum hem de parti için demokrasinin tecelli etmesi olarak önemli görüyorum. Partimiz, demokrasiyi içselleştirerek parti içinde de sağlıklı bir şekilde uygulanması için temayül yoklamasını tüm üyeleriyle yapıyor. Bununla gurur duyuyoruz ve diğer partilere örnek olmasını istiyoruz. Pırıl pırıl harika bir kadroyla İzmir’de ve Türkiye’de birinci parti olmak için iktidara yürüyen ayak seslerimizle geliyoruz. 15 Mayıs’ta yepyeni bir Türkiye’ye uyanacağımıza inancımız tamdır. İYİ Parti her zaman kilit parti olaraktır siyasi partiler içinde. İnanıyorum ki bundan sonra Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’de yapılacak ilk seçimlerde de İYİ Parti eşittir 1 formülüyle yani tek başına seçimlere girip tek başına iktidar olacaktır. İYİ Parti’yi iktidara taşımak hepimizin boynunun borcudur” dedi.

SAYISAL OLARAK BAKMAMAK LAZIM

Milletvekili aday adayı başvurularının CHP ve AK Parti’ye göre az olması noktasında gelen soruya yanıt veren Bezircilioğlu, nicelik değil nitelik mesajı verdi ve “Ona sayısal olarak bakmamak gerekiyor. Aday adaylarımızı incelediğimiz takdirde gerek mesleki gerekse donanımsal olarak çok güçlü bir aday adayı kadrosuyla temayül yoklamasına yürüyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞIMIZ 3-6 MART SÜRECİNİ DAHA İYİ ANLIYOR

Geçtiğimiz haftalarda 6’lı masada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masadan kalkmasıyla başlayıp masaya geri dönmesiyle sona eren ‘aday krizinin’ İzmir’deki etkilerinin hafiflemeye başladığını belirten Bezircilioğlu, “İstifa eden üyelerin önemli bir kısmı geri döndü. Onun dışında da ciddi bir teveccüh var. 3-6 Mart sürecinde bizi anlamakta sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız bize yavaş yavaş hak vermeye başladılar. Biz seçime kadar onu sahada daha da anlatıp 3-6 Mart sürecini anlatarak Türkiye’yi ne kadar önemsediğimizi anlatacağız” ifadelerini kullandı.

CİDDİ ÜYE KAYDI ALIYORUZ

Yaşanan sürecin oy oranlarına etkisi olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Bezircilioğlu, “Rakam olarak bir veri yok ancak ciddi bir teveccüh söz konusu. Özellikle ilçelerimizde ciddi üye kaydı alıyoruz. Bu süreçte ne kadar faydalı bir iş yaptığımızı anlattıkça oy oranının artacağına inanıyorum” dedi.

BU SÜREÇTEN DAHA GÜÇLÜ ÇIKTIK

Yaşanan son siyasi olaylar çerçevesinde 14 Mayıs seçimleri için İzmir’de iddia ettikleri 6+6 toplamda 12 milletvekili iddialarında değişiklik olup olmadığı ve yaşanan krizin İYİ Parti’nin potansiyel vekil sayısını azaltıp azaltmayacağı sorusuna da yanıt veren Bezircilioğlu, şunları söyledi; “Aynı noktadayım. Sadece dediğimiz gibi halkımıza bunu daha önce de anlatacağız. 3-6 Mart sürecinden Millet İttifakı güçlenerek çıktı. Her ne kadar İYİ Parti kan kaybı yaşadı gibi görünse de… Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in siyasi zekasıyla bu süreçten daha da güçlü çıktığımıza inanıyoruz. Bunu da Türk milleti unutmaz. Neciptir. Mutlaka sandıkta takdirini gösterecektir. Yeter ki biz kendimizi sahada iyi anlatalım.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.