TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bezircilioğlu’ndan A’dan Z’ye ‘sandık’ raporu

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, kritik seçime günler kala partinin seçim ve sandık güvenliğine ilişkin çalışmaları hakkında kapsamlı rapor verdi

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 09:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bezircilioğlu’ndan A’dan Z’ye ‘sandık’ raporu

TENZİLE AŞÇI

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimine 3 gün kala seçim sürecinde yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Seçim ve sandık güvenliği için A’dan Z’ye önlem alındığını belirten Bezircilioğlu, her türlü olumsuzluğa karşı çözümlerini açıklarken İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’a ilişkin sorulara da yanıt verdi.

AZAMİ SAYIDA VEKİL GÖNDERMEK İSTİYORUZ

Partinin seçimlere yönelik aktif bir saha çalışması içinde olduğunu belirten Bezircilioğlu, “Toplamda 28 milletvekili adayımız her gün İzmir’in ilçelerinde sahaya yayılarak halkımızla buluştu. Toplumun tüm kesimine dokunarak İzmirli hemşerilerimizin partimizin vekil adaylarını daha yakından tanımalarını ve bizlere teveccüh göstermelerini sağlamaya çalıştık. Hem de ülkenin geleceğiyle ilgili, ülkedeki sıkıntılar, aksayan ve yürümeyen konularla ilgili görüşlerini aldık. Partimiz adına çok verimli ve önemli bir seçim süreci gerçekleştirdik. Sahada gördüğümüz de partimize karşı İzmir’imizde de ciddi bir teveccüh var. Türkiye’nin geleceğinin İYİ Parti’den geçtiğine dair halkımızda ciddi bir kanı oluşmuş durumda. Ben bu kanının sandığa da yansıyacağından eminim. Ciddi bir şekilde İzmirli hemşerilerimizden teveccüh bekliyoruz. Seçimden sonra İzmir’den İYİ Parti çatısı altında TBMM’ye azami sayıda vekil göndermek istiyoruz” dedi.

KAYBEDECEK 14 DEĞİL 1 GÜNÜMÜZ BİLE YOK

Cumhurbaşkanlığı seçiminde de İzmir’den rekor oy çağrısı yapan Bezircilioğlu, “İzmir demokrattır, hoşgörülüdür ve Türkiye’de özel bir yeri olan bir şehirdir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de sahadan aldığımız izlenimler noktasında sayın Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de çok ezici bir çoğunlukla sandıktan çıkacaktır. Bu bağlamda hem gözlemlerimiz hem saha çalışmalarımız hem de İzmirli hemşerilerimize olan inanıcımız doğrultusunda bu başarı çıtasını daha da yukarı çekmeye çalışıyoruz. 15 Mayıs sabahında bambaşka bir Türkiye’ye uyanacağımıza inancımız tam. Adaletin sağlanacağı, cehaletle mücadelenin başlayacağı, liyakatin başlayacağı, gençlerin hayal kurabildiği, Türk insanının hak ettiği şekilde yaşadığı bir ülkenin ilk günü olacak 15 Mayıs. Biz bu işi hep beraber ilk turda bitireceğiz. Çünkü Türkiye’nin kaybedecek bırakın 14 günü, 1 günü bile yok. Bir an önce ülkede restorasyon, yeniden yapılanma ve yenileme sürecinin başlaması gerekiyor. Gelecek hafta Pazartesi’den itibaren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkeyi kurarken tesis ettiği kurucu evrensel değerleri yani ülkemizin fabrika ayarlarını, 100. Yılın şartlarına göre tekrar tesis edeceğiz. İzmirli hemşehrilerime sesleniyorum. Müsterih olun. Az kaldı. İkincisi… Türkiye’nin geleceğini dizayn edecek olan İYİ Partimize sahip çıkın, destek olun. Bir oy Kemal’e bir oy Meral’e. Sayın Akşener, İzmir mitinginde ‘Her evden az bir oyu İYİ Parti’ye bekliyorum’ dedi. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz. Kıymetli kadınlarımız, kardeşlerimiz, annelerimiz, arkadaşlarımız… Sizler gibi bir kadın olan Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in bir kadın olduğu için maruz kaldığı bütün iftiralar, hakaretler ve sıkıntılara rağmen İzmirli kadınlarımızın Sayın Akşener’e sahip çıkacağından eminim” diye konuştu.

GÜNÜN İLK IŞIKLARINA KADAR BİZE UYKU HARAM

Seçim ve sandık güvenliği konusunda da olası sorunlara karşı aldıkları önlemlere ilişkin bilgi veren Bezircilioğlu, “Seçim güvenliği… 1. Soru… Bu seçimde trafoya kedi girecek mi? Biz seçim günü için her türlü hazırlığımızı yaptık. Beklenmedik elektrik kesintisi, erişim sıkıntılarına karşı her türlü çözümümüz var. Kediler trafoya girse de girmese de biz oyları her türlü doğru sayacağız. 2018 seçimlerinde olduğu gibi AA veri girmeyi bırakırsa ne olacak? Bizim seçim sonuçlarına ulaşmak için başka bir kaynağa ihtiyacımız yok. Partimizin seçim için hazırladığı bazı programlarımız var. Bunlarla, seçim sonuçlarına birinci elden en hızlı ve en güvenilir şekilde Sayın Genel Başkanımıza sonuçları ileteceğiz. Dezenformasyona müsaade etmeyeceğiz. Sandık görevlilerimize de sesleniyorum. Lütfen sandıkların başından ayrılmayalım. Meydanı boş bırakmayalım ki atı alan Üsküdar’ı bu kez geçemesin. İttifak partileriyle sandık güvenliği ortak çalışmamız var mı? Var.  Her okula bir avukat sloganıyla hukukçularımızın seçim sürecine dahil olmasını sağlayan bir çalışmamız var. Bu konuyu önemsiyoruz. Her okulda bir avukat olması sandık başında olabilecek herhangi bir sıkıntıda hukukçumuz olay büyümeden çözülmesini sağlarsa bizim de sonrası için yükümüz azalır. Telsim aşamasında da oyla çalınabilir mi? Oy sandığa girdiği andan itibaren sandık görevlilerimiz sonuna kadar oyları takip edecek. Her aşama için bir parti temsilcimiz görevlendirildi. Bu kez işimizi sağlama aldık. Oyların güvenliği için son ana kadar oylarımızın başında olacağız. Seçim esnasında usulsüzlük yapılırsa ne yapacağız? Yaşanması muhtemel sorunlara karşı hazırlıklarımız yaptık. Seçimde görevlendirdiğimiz her üyemize sandık güvenliği eğitimi verdik. Hepsi yaşanabilecek herhangi bir soruna müdahale edebilecek her türlü bilgiye sahiptir. Biz hazırız, tarih yazacağız. Ciddi bir teyakkuz halindeyiz. Geçmişte olmuş hatalar ve olabilecek usulsüzlüklere karşı kadronun eğitimi, konumlandırılması, sandık başından genel merkeze kadar koordinasyonu sağlamış durumdayız. O gün sandıkların tamamı açılana kadar sabahın ilk ışıklarına kadar bize uyku haramdır”

TAVIR VE SÖYLEMLERİ KENDİSİNİ BAĞLAR

Milletvekilliği adaylığından çekilmesinin ardından yaptığı çıkışlarla dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın saha çalışmalarında aktif olamaması noktasında ‘iplerin tamamen kopup kopmadığı’ sorusunu yanıtlayan Bezircilioğlu, “Aytun Bey’in kendi tasarrufudur. Yaptıkları siyaseten… Takındığı tavır ve söylemleri kendisini bağlar” ifadelerini kullandı.

9 VEKİL HEDEFİNE DEVAM

Yaşanan süreçlerin ardından İzmir’de 9 vekil iddialarının devam edip etmediği sorusunu da yanıtlayan Bezircilioğlu, “3-6 Mart sürecinde bir miktar hakkımızın yenildiğini düşünüyorum. Ama buna karşılık milletimizin, hakkımızı misliyle vereceğini düşünüyorum. 9 vekil hedefimiz hala geçerli. Birinci bölgeden 4, ikinci bölgeden 5 vekil hedefimiz devam ediyor” dedi.

DAHA FAZLA GERGİNLİĞE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Son dönemde Erzurum ve İzmir’in Buca ilçesinde yaşanan şiddet olayları ışığında seçimin ikinci tura kalması durumunda ülkede oluşabilecek ortamı ve ‘olası güvenlik sorunlarına’ ilişkin önlem konusuna da değinen Bezircilioğlu, “Seçimin birinci turda biteceğine inanıyorum, görüyorum. Anketler önemli, yok sayamayız. Ama ülkenin içinde bulunduğu baskıdan, insanların görüşlerini telefonda tanımadığı birilerine rahatlıkla açıklayamama noktasında yaşadığı sıkıntılardan ötürü anketlerin ciddi miktarda Millet İttifakı ve İYİ Parti lehine farklı çıkacağını düşünüyorum. Zaten öyle düşünmesem… Şu an anketlere göre İzmir'de 9 vekil sonucu çıkmaz.  İnşallah ikinci tura kalmayacak. Ama bu ülkede nizamı, intizamı ve güvenliği sağlamak devletin ve devletin güvenlik güçlerinin görevidir. Ama eğer kalırsa devletimizin görevlilerinin gereğini yapacağına inanıyorum ama gelin şu işi birinci turda bitirelim. Kaybedecek bir günümüz yok. Daha fazla gerginliğe de tahammülümüz yok” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ İÇİN ŞANS OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM

Bezircilioğlu, İYİ Parti’nin İzmir’de 9 vekil çıkaramaması durumunda istifa düşüncesi olup olmadığına ilişkin soruya da yanıt vererek “3 aylık bir il başkanıyım, bir ayı depremle geçtik. Biz bu göreve 3 yıllığına geldik. Bu görevi de en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum. İzmir ve İYİ Parti için şans olduğumu düşünüyorum. Ben bırakıyorum desem İYİ Partililer bırakmaz. O yüzden yola devam” dedi.

BİRİNİN DEĞİL TEŞKİLATIN BAŞKANIYIM

İYİ Parti İzmir İl Kongresi’ne Çıray’ın adayı olarak girdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Bezircilioğlu, şunları söyledi; “Ben teşkilatın adayıyım. En alttaki üyemizden en üstteki Genel Başkanımızı kapsayan teşkilatına adayım. Siyasette her partide bu tip tartışmalar olabilir. Ama bizim esas hedefimiz hedefe odaklanmak, Türkiye’yi içinde bulunduğu durumdan çıkararak İYİ Parti olarak ülkenin yönetimine talip olmaktır. Birinci hedefimiz Türkiye’yi düze çıkarmak, ikinci hedefimiz de bunu İYİ Partiyle yapmaktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.