TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bergama’nın çöp tesisi halkın kantarına çıkıyor

İzmir’in çöpünün Bergama’ya taşınacağı görüşüyle büyük tartışmalara neden olan ‘Bergama Çöp Tesisi’ projesi 30 Mart Perşembe günü halkın kantarına çıkacak

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 12:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bergama’nın çöp tesisi halkın kantarına çıkıyor

TENZİLE AŞÇI
İzmir’de uzun süredir devam eden koku ve katı atık bertarafı sorunun gün geçtikçe büyümesi ve Çiğli’de bulunan Harmandalı Katı Atık Bertaraf Tesisi kapasitesini yetersiz kalmasıyla birlikte kentin çöpünün merkeze yaklaşık 110 kilometre mesafedeki Bergama ilçesinde bulunan çöp tesisinin kapasitesinin genişletilerek bölgeye yeni bir tesis eklenmesi ve çöplerin oraya taşınması gündeme gelmişti.
Öneri Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu olmak üzere AK Partili birçok isimin tepkisiyle karşılaşırken geçtiğimiz haftalarda proje için ÇED süreci başlatılmıştı.
Tüm tepkilere rağmen projenin devam ettirilmesine tepki gösteren Başkan Koştu, “Bergama doğal güzellikleri, tarım alanları ve orman alanlarıyla İzmir’imizin en güzel ve coğrafya olarak de en geniş ilçelerinden biri. Ama bu şekilde kullanılıp heba edilmesine müsaade etmeyiz Bergamalılar olarak” ifadelerini kullanmıştı.

SÖZ HALKTA
Öte yandan; projeye ilişkin ÇED süreci devam ederken projede söz sırası halka geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü, Bergama İlçesi, Kaşıkçı Mahallesi Mevkiinde İzmir Doğu Star Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi (Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi ve II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi (Lot-3)” projesini halkın kantarına çıkaracak.
Projeye ilişkin Halkın Katılımı Toplantısı, 30 Mart Perşembe günü saat 13.30’da Bergama Sindel Mahallesi Kahvehanesi’nde halkın görüş ve önerilerine sunulacak.
Halkın bilgilendirileceği toplantıda, projeye ilişkin talepler alınarak gerekli düzenlenmelerin yapılması planlanıyor. 
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.