TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beklenen istifa geldi: AK Partili Sürekli resmi olarak vekillik yoluna çıktı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, uzun süredir beklenen kararını açıkladı ve 2023 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için il başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 11:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Beklenen istifa geldi: AK Partili Sürekli resmi olarak vekillik yoluna çıktı

TENZİLE AŞÇI

2023 genel seçimleri için 14 Mayıs tarihinin ilan edilmesiyle birlikte partilerde milletvekili aday adayı hareketliliği arttı. AK Parti İzmir’de geçtiğimiz hafta aday adaylığı istifaları başlarken milletvekili aday adayı olmak isteyen isimlere 16 Mart Perşembe gününe kadar süre verilmişti.

Partinin İzmir teşkilatında art arda istifalar gelirken en çok merak edilen isim ise AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin alacağı karar olmuştu. Öte yandan; istifa süresinin bitmesine saatler kala flaş bir gelişme yaşandı ve Başkan Sürekli, partinin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısıyla istifasını açıkladı.

Sürekli, istifasıyla birlikte resmi olarak AK Parti İzmir 28. Dönem Milletvekili aday adaylığı için yola çıktı.

İSTİKRAR VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE ÖNEM VERDİK

İl başkanı olarak görev yaptığı dört yılı kısaca özetleyerek sözlerine başlayan Sürekli, “16 Nisan 2019 tarihinde atanmış bulunduğum il başkanlığı görevimi 4 yıldır sürdürdüm. Bu süreç uzun bir süre. Bu süreçte çok nemli olayları birlikte yaşadık. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından göreve atandıktan sonra İzmir’de kolları sıvayarak çalışmalarımıza başladık. İlk amacımız teşkilatımızın bütün dinamiklerini harekete geçirmekti. İlk işimiz vefa çalışmalarını başlatmak oldu. Geçmiş dönemlerde AK Parti İzmir teşkilatında kim görev aldıysa hepsine ulaşmaya çalıştık Yaklaşık 5 bin kişi görev almış. Bunların bir çoğuna ulaştık. Sonuçta vefa ziyaretlerini tamamlama mutluluğunu yaşadık. Bu dönemde farklı çalışmalar yapıp hayata geçirelim dedik. Teşkilat çalışmalarında Karınca Modelini tekrar hayata geçirdik ve istikrarlı bir şekilde aylarca, haftalarca son deprem sürecine kadar kesintisiz bir şekilde uyguladık Karınca modelinin yanına eş zamanlı çalışma modelini getirdik. En çok dikkat ettiğimiz konu istikrar ve sürdürülebilirlikti. Ayrıca Gönül Seferberliği kapsamında üye katılımları yaptık. Son 4 yılda 230 bin 630 üye kaydını gerçekleştirdik. Şu anda AK Parti teşkilatının İzmir’deki üye sayısı 530 bin. İlk kez online üyelik sistemini hayata geçirdik ve bunun de etkili olduğunu gördük” dedi.

DÜZEYLİ MUHALEFET TARZINI BENİMSEDİK

İzmir siyasetine dikkat çeken ‘yerinde muhalefet’ çalışmalarına da değinen Sürekli, “Teşkilat çalışmalarımızı yaparken aynı zamanda İzmir halkının bize verdiği yere muhalefet görevini de titizlikle yapmaya çalıştık. Yerinde ve Etkin Muhalefet sloganıyla çalıştık. Yerinde derken öncelikle mahallinde anlamında kullandık. 16 yerde mahallinde açıklama yaptık. İzmirlilerin yaşadığı sorunlara farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bunun da kamuoyunda karşılık bulduğunu gördük. İzmir’in koku sorunu bugün Büyükşehir tarafından da kabul edilmiştir. İnşallah çözümleri de yerel seçimlerde AK Parti iktidarına nasip olacaktır. Yerindenin ikinci bir anlamı da var. Siyaset üstü ve düzeyli bir muhalefet tarzını benimsedik. İzmirlilerin sorunlarını etkin ve düzeyli olarak farkındalık oluşturduğumuzu mutlulukla gözlemledik” diye konuştu.

DÖRT YILI ÖZETLESEM UYUM DERİM

Konuşmasının sonunda istifasını da resmi olarak açıklayan Sürekli, şunları söyledi; “Dört yıl uzundu. Pandemiyi, İzmir depremini gördük. Kongrelerimizi yaptık. Son olarak da asrın felaketini yaşadık. Bu arada seçim takvimi işledi ve 14 Mayıs 2023 tarihi belirlendi. Yaklaşık 6 aydır AK Parti teşkilatları seçime yönelik çalışmalarını da yoğunlaştırdı. Bizde bir seçim biter. O günden itibaren gelecek seçime hazırlanmaya başlanır Yani şu anda AK Parti İzmir teşkilatı seçime tam anlamıyla hazırdır. Bunun yanında 6 aydır genel merkez düzeyinde milletvekili aday adaylıkları çalışmaları yürütülüyor. Şahsımla da bu konuda 3 kez istişare edildi. İstişareler sonucunca Sayın Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla bu dönemde aday adaylığı konusunda genel merkezin kabulü ortaya çıktı. Ben de bugün itibariyle 4 yıldır onurla, şerefle ve gururla sürdürdüğüm il başkanlığına görevinden istifa ettim ve aday adaylığı başvurumu tamamladım. Bu bir süreç. Mahalle başkanı olarak başladım milletvekili oldu. Ardından il başkanı oldu. Bugünden itibaren geçmiş dönem il başkanı olarak AK Parti’nin bir neferiyim. 14 Mayıs seçimleri hepimize hayırlı olsun. Bu sefer, bir sefer daha cumhurbaşkanımızı cumhurbaşkanı seçeceğiz. Dört yılı bir kelimeyle özetlersem uyum derim.”

PARTİ AÇISINDAN BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ

İstifasının İzmir siyasetinde nasıl etki yaratacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Sürekli, “AK Parti’de istikrar ön plandadır. Benim istifam AK Parti açısından bir şeyi değiştirmez. Teşkilat olduğu gibi görevine devam edecek. Şu anda tüzük gereği Nail Kocabaş Başkanımız atama yapılana kadar il başkanı olacak. Atama da en kısa sürede atama yapacaktır. Her kim gelirse bizim il başkanımızdır” dedi.

ÇALIŞMALARA DEVAM

Görevinden istifa etmiş olsa da saha çalışmalarında yer alacağının altını çizen Sürekli, “Aday adayı olarak adaylığa yönelik bir çalışmam olmayacak. Her hâlükârda her gün halkın içindeyiz ve teşkilatımla birlikteyim. O çalışmalarımız geçmiş dönem il başkanı ve geçmiş dönem milletvekili olarak devam edecek” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.