TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayramda nasıl beslenmeliyiz? Uzmanından öneriler

Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Derya Zünbülcan, bir ay boyunca dengeli bir şekilde beslenen bünyenin bayramda bir anda yorulmaması gerektiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2023 12:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayramda nasıl beslenmeliyiz? Uzmanından öneriler

SULTAN GÜMÜŞ KAYA / ÖZEL HABER

Ramazan ayında tutulan yaklaşık 1 aylık orucun ardından çeşit çeşit yiyeceklerin yer aldığı bayram sofraları kurulmaya başlandı. Fakat Ramazan Bayramı’nın ilk gününden itibaren bir ay boyunca dengeli beslenen bünyenin bozulabileceği de söz konusu. 

5-65

Görüşlerine yer verdiğimiz Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Derya Zünbülcan, bünyenin bayramda bir anda yorulmaması için tavsiyelerde bulundu. Özellikle tatlıya dikkat çeken Zünbülcan, “İki dilim baklavada 400-450 gram kalori vardır” dedi.

2-205

ARA ÖĞÜNLER ATLANMAMALI
Ramazan Bayramı’nın ilk gününden itibaren bir ay boyunca dengeli beslenen bünyenin bozulabileceğine dikkat çekerek bazı uyarılarda bulunan Zünbülcan, şunları kaydetti: “Bir ay boyunca dengeli bir şekilde beslenen bünye bayramda bir anda yorulmamalı. İlk olarak kahvaltı bizim için çok önemli. Kahvaltı hafif ve dengeli bir kahvaltı olmalı. Tam tahıllı ekmek, biber, domates, yeşillik ve belki doğal reçel gibi yiyecekler tercih edilmelidir. Tabi ki bizim için önemli olan yiyecekler de vardır. Bunlardan bir tanesi tatlıdır ve ara öğün yemeğimizdir. Yine bayramda ara öğünler atlanmamalı. Tatlıya dikkat edilmelidir. Çünkü iki dilim baklavada 400-450 gram kalori vardır. Dolayısıyla tatlıya dikkat etmeliyiz.”

1-326

ÇAY VE KAHVE YERİNE SU 
Bayram boyunca çay, kahve yerine daha çok su tercih edilmesi gerektiğini belirten Zünbülcan, aynı zamanda bayramda alınan kalorilerin çeşitli egzersizlerle eritilmesi gerektiğini söyledi. Bayramda yeme içme konusuna dikkat çeken Zünbülcan son olarak, “Çok miktarda çay, kahve içersek mide yanması gibi çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşabiliriz. Aynı zamanda egzersiz unutulmamalı misafirliklere mümkünse yürüyerek gidilmeli. Kısa mesafelerde yaptığımız bu tür egzersizlerle kalorimizi eritmeliyiz” bilgisini paylaştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.