TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraklı’da ‘protokol’ krizi

Bayraklı Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimine CHP grubunun gündeme getirdiği ve sonrasında geri çekilmesini talep ettiği önergeyle başlayan ‘protokol’ krizi damgasını vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2023 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayraklı’da ‘protokol’ krizi

TENZİLE AŞÇI

Bayraklı Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi. Oturuma damgasını vuran konu ise, sonuçlanamayan bir önerge üzerinden başlayan “protokol” tartışması oldu.

İlçenin Mansuroğlu Mahallesi’nde yer alan 75. Yıl Parkı'nda yapımı devam eden Matematik Temalı Park çalışmasında “Yetkili Organların Kararını Almak Şartı ile Sözleşme Yapmak”  hükmü gereği söz konusu taşınmazlarda şartlı bağış ile yapılacak olan imalatlar için protokol yapmak ve imzalamak üzere Belediye Başkanı Serdar Sandal’a yetki verilmesini öngören ve daha önce de gündeme gelen ve sonuçlanamayan önerge Şubat oturumunda da sonuçlanamadı.

CHP grubunu, daha önce verdiği önergenin geri çekilmesini talep etmesinin üzerine mecliste tansiyon yükseldi.

AKTAŞ: KOMİSYONLARA İMZALI BELGE GELMEDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, CHP grubunun kendi verdiği önergenin reddedilmesini talep ettiğine dikkat çekti ve “Bu önergeyi siz ısrarla meclise getirdiniz, komisyonlara gönderilmesini istediniz. Şimdi de geri çekiyorsunuz. Protokol belli değil, hiçbir evrak yok. Neden iptal oldu,  hangi firmayla protokol imzalanacaktı. Komisyonların önüne hiçbir imzalı belge gelmedi” dedi.

ÇAMUR: ŞARTNAME HAZIR DEĞİL

Aktaş’a yanıt veren CHP’li meclis üyesi Gamze Gül Çamur, “Bu konu komisyonumuza geldi. Başka bir komisyon raporunda verdiğimiz gibi şartlı bağışa ilişkindi. Protokol de yapılmıştı. Ama teknik şartname tam olarak hazırlanmadığı için bu konuda karar veremedik. Bunun hazırlanması da uzun süreceğinden komisyonu meşgul etmesin diye iptalini istedik. Teknik şartname hazırlandığında yine meclise gelecek” ifadelerini kullandı.

HIZAL: BAYRAKLI BELEDİYESİ TEL TEL DÖKÜLÜYOR

Protokol üzerinden Bayraklın Belediyesi’nin kurumsal yapısına ilişkin eleştirilerini dile getiren AK Partili meclis üyesi Özgür Hızal, "Hangi firmayla bir protokol yapılacağına ilişkin kimsenin bir fikri yok. Yasalar belli yetkiler vermiştir. Ama meclis üyelerinden birtakım bilgiler saklanıyor gibi bir izlenim var. İzmir’in kalbi olduğu iddia ettiğiniz belediyeye gelen önergeler hep tek sayfa. Belediyesi kurumsal anlamda her noktada tel tel dökülüyor. Bunun sorumlusu da belediye başkanı Serdar Sandal’dır. Bir devlet kurumunda işlerin bu kadar savsaklandığını asla görmedim. Bu sizin önergeniz ve kendi önergenizi reddediyorsunuz. Gerekçesi de protokolün hazırlanmamış olması. Bunun hazırlanması zor değil. Siz bu kurumu kurumsal olarak nasıl bu hale getirdiniz şaşkınlıkla izliyoruz. Komisyonlarda bir konu geldiğinde ilgili bürokrat gelip bilgilendirme yapar ama bizim belediyemizde meclis üyeleri bürokratların peşinden koşuyor. Bayraklı Belediyesi kurumsal anlamda İzmir’deki en kötü belediye haline geldi. Bir bağış için protokol hazırlamak için bile haftalarca kafa yormak zorunda kaldınız. Belki de siz Serdar Sandal olarak muhalefet meclis üyelerinden bir şeyler gizliyorsunuz. Bu sıkıntılı bir konu. Bayraklı Belediyesi sizin döneminizde yapısal manada çok ciddi sorunlar yaşar hale geldi. Bir bağış dahi alma konusunda sorunlar yaşıyor. Kendi önergenizi protokol hazırlamadığınız için kendi oylarınızla reddettiniz” ifadelerini kullandı.

SANDAL: KOCA BİR DEVLETİ GETİRDİĞİNİZ HAL ORTADA

Başkan Serdar Sandal, "Koca bir devleti getirdiğiniz hal ortadayken bir kurumun işleyişiyle ilgili bu eleştirileri yapmak haddinizi aşan bir iş. Bizim kafamızda ne meclis üyelerimizden ne de bürokratlarımızdan bir şey kaçırmak gibi bir şey yok. Bir belediye kamu yararına bir yerden bağış alacaksa ve bunu meclise getiriyorsa bunda nasıl bir art niyet olabilir? Bürokratlarımız teknik şartnamelerle ilgili eksiklikler yanlışlar yapmıştır. Bu normaldir ama bunun düzeltilmesi bizim asli görevimizdir. Düzeltip yeniden getireceğiz. Biz, bütün bağışlarımızı ahlaken ve vicdanen meclise getiririz. Sizin gibi ‘Şuna yap şöyle yap’ demeyiz."

Sandal’ın sözlerinin arasına giren Hızal, “Şartlı bağış zaten meclise gelmesi gelen bir şeydir. 40 tane yöntem yoktur” diyerek tepki gösterdi.

Hızal’a Sandal’ın yanıt ise yine merkezi iktidar üzerinden oldu ve  “40 tane yolu siz bilirsiniz. Devleti soyan sizsiniz” dedi.

Önergenin geri çekilmesi tartışmalar arasında AK Parti grubunun ‘ret’ oylarına karşılık CHP grubunun ‘kabul’ oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.