TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışı yılan hikayesine döndü

Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışının tekrardan ertelenmesi üzerine açıklamada bulunan Yüce Ayhan, “İzmir Şehir Hastanesiyle ilgili en önemli sorun yöneticilerinin bile yeterli bilgiye sahip olmaması” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 06:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışı yılan hikayesine döndü

Bayraklı Şehir Hastanesinin eylül başında yapılacağı söylenen açılış töreni yine ertelendi. Bundan rahatsız olan ve isminin geçmesini istemeyen hastane personeli bu duruma isyan ederek “Her seferinde farklı bir sebep sunuluyor, başlarda inşaatta sorun çıktı diyorlardı, sonrasında daha farklı şeyler söylediler, şimdi ise inşaatın tamamlandığını ancak kolonları güçlendirilmesi gerektiğini söylüyorlar” açıklamasında bulundu.Bu durumu değerlendiren İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Yüce Ayhan ise “Şehir hastanesinin açılma sürecindeki sürekli olarak spekülasyonlara maruz kalınıyor, yetkililer tarafından net bilgi kesinlikle verilmiyor.  Bu nedenle de sağlık çalışanlarından halka herkes mağdur oluyor. İşin yürümesi açısından bu kişilerin doğru bilgiye sahip olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

YÖNETİCİLERİ BİLE YETERLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİL

Bayraklı Şehir Hastanesine büyük bütçeler ayrıldığını ancak kamuya hala hizmet veremediğini dile getiren Ayhan, çeşitli spekülasyonlarla açılışı sürekli ertelenen hastanenin yöneticilerinin dahi bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığını belirterek “Bayraklı Şehir Hastanesiyle ilgili en önemli sorun yöneticilerinin bile yeterli bilgiye sahip olmaması. Çünkü kimseye bir bilgi veremiyorlar. Bu sebeple biz artık onlarında yeterli bilgiye sahip olmadığını tahmin ediyoruz. Biliyorsunuz bu hastane bir komu-özel ortaklığı ifadesiyle kuruldu. Orası aslın inşaat şirketinin sahibi olduğu bir mülk dolayısıyla bunlara hastane taşınması olarak bakmamak lazım. Sağlık Bakanlığının hastane açılmasına ilişkin bir mevzuatı var ve bu hastane için de aynı titizliğin gösterilmesi gerekiyor. Şehir hastanesinin açılma sürecindeki sürekli olarak spekülasyonlara maruz kalınıyor, yetkililer tarafından net bilgi kesinlikle verilmiyor.  Bu nedenle de sağlık çalışanlarından halka herkes mağdur oluyor. İşin yürümesi açısından bu kişilerin doğru bilgiye sahip olması gerekiyor. Örnek vermek gerekirse biz Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak ile Şehir Hastanesine gittiğimizde hastane kapısından giriş yapacakken durdurulduk ve oradaki yetkili bir kişi bize gelip ‘Burası inşaat alanı ve buraya çalışanlardan başka birini alamayız’ açıklamasını yaptı. Kısacası yıllar önce açılması gereken hastane hala açılmıyor. Halbuki büyük bütçeler ayrıldı o alana ve çok da masraf yapıldığı söyleniyordu. Bunun yerine keşke eski devlet hastaneleri yenilenseydi” dedi.

İNŞAAT BİTTİ AMA KOLONLAR GÜÇSÜZ

Uzun zamandır açılacağı konuşulan ancak bir türlü açılmayan Bayraklı Şehir Hastanesinin eylül başında yapılacağı söylenen açılış töreni yine ertelendi. Hastanede çalışacak olan personele dahi açılışın ertelenmesi hakkında kesin bir bilgi verilmezken, çalışanlar, “Her seferinde farklı bir sebep sunuluyor, başlarda inşaatta sorun çıktı diyorlardı, sonrasında daha farklı şeyler söylediler, şimdi ise inşaatın tamamlandığını ancak kolonları güçlendirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Sonuç olarak hastane yine açılmıyor, biz de evde öylece açılmasını bekliyoruz” dedi. Hastanenin açılmaması sebebiyle kendilerinin de mağdur olduğunu dile getiren diğer bir personel ise “Hastaneye ulaşım sağlamak için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otobüs hattı dahi tahsis edilmişti. Fakat yetkililerden hala açılış konusunda bir açıklama gelmedi. Neden açılmadığını çoğu yetkili bile bilmiyor, her kafadan farklı bir ses çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.