TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraklı ‘doğu’ için tek ses tek yürek

Bayraklı Belediye Şubat ayı ikinci bileşimi Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketi gölgesinde gerçekleştirildi. Oturumda meclis üyeleri tek ses ‘birlik ve beraberlik’ mesajı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2023 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayraklı ‘doğu’ için tek ses tek yürek

TENZİLE AŞÇI

Bayraklı Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi, Meclis Birinci Başkan Vekili İrfan Önal idaresinde gerçekleştirildi.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşuyla başlayan oturum başlangıcında Önal, depremi ardından belediye olarak hayata geçilen yardım çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Deprem acısını ilçede yaşadıklarının altını çizen Önal, yardımlar için belediyenin Osmangazi’de bulunan hizmet binasını adres gösterdi ve “Çok fazla kaybımız var. Hala da enkaz altında olan canlarımız var. Umarım enkaz altındaki vatandaşlarımızı daha fazla kayıp vermeden çıkarabiliriz.  Yakın bir zamanda depremi acı bir şekilde tecrübe etmiş, hem İzmirli olarak hem Bayraklı ilçesi olarak bu depremi duyar duymaz belediyemiz hızlı bir şekilde organize oldu. İZBB ile birlikte AFAD kontrolünde Valilik koordinasyonunda yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Temelde ihtiyaç duyulan malzemelerimiz Osmangazi hizmet binasında toparlanmaktadır. Dün ilk depremi duyduktan hemen sonra uçak kargo ile bu yardımlarımızı gönderdik. Sonrasında ise kara yolunda sıkıntı olduğunda 3 tırı da deniz yoluyla gönderdik. Bugün de 2 tır daha yükleniyor Yarın da 3 tır için hazırlıklarımızı tamamladık. Bizler bayraklı belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Temennimiz ümidimiz göçük altında kalan vatandaşlarımız sağ salim çıkarılmasıdır” ifadelerini kullandı.

APAYDIN: YARALARIMIZI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ

CHP Grup Başkanvekili Şengül Apaydın, başsağlığı mesajı verdi ve “Meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm devlet kurumlarına, askerleri kuruluşlara, belediye çalışanlarına, emekçi çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı hep birlikte saracağız. Şehitlerimiz var. Bir şehidimiz de Bayraklı’da var. Gerçekten üzücü bir olay. Halen ulaşılamayan insanlar var. Türkiye’nin başı sağ olsun” dedi.

AKTAŞ: GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş da başsağlığı dilerken birlik vurgusu yaptı ve “Millet olarak kan ağlıyoruz. Dünyada ender rastlanan ve ülkemizin tarihindeki en büyük felaketlerden biriyle karşı karşıyayız. 10 ile yayılmış bir yıkımla karşı karşıya kaldık. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Gün birlik ve beraberlik günü Yakın bir zamanda benzer acıları ilçemizde yaşadık. Bu nedenle devletin tüm kadroları ve belediyeler ellerinden geleni yapıyorlar. İnşallah bir daha böyle acı haberlerle karşı karşıya kalmayız” diye konuştu.

ŞAHİN: MİLLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA AFET BÖLGESİNDE

MHP Grup Başkanvekili Muhammet Şahin ise şunları söyledi; “Yakın zamanda meydana gelen ve ülkemizi insanımızı derinden etkileyen en felaketlerden bir tanesi nedeniyle ülkemize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim bu acıları tekrar milletimize yaşatmasın.  Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız sağ salim kurtarılır. Ayrıca devletimiz ve milletimiz tüm imkanları kadroları ile afet bölgesindedir. Rabbim devletimiz ve milletimize güç kuvvet versin.”

BAKANLIĞA 7 TAHSİS

Oturumda, mülkiyeti Bayraklı Belediyesi’nde olan Osmangazi, Onur, Yamanlar ve Postacılar mahallelerinde bulunan toplamda 7 taşınmazın 25 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi gündeme geldi. İlgili önergeler, görüşülmek üzere Eğitim ve Kültür - Hukuk – İmar - Engelliler, Çocuk Hakları ve Gençlik ile Plan ve Bütçe komisyonlarına gönderildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.