TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Basmane’nin çehresi UNESCO ile değişecek

İzmir Otelciler Odası Başkanı Mehmet Gönen, Basmane ve Kemeraltı çevresinin UNESCO ile birlikte yeni bir çehreye kavuşacağını söyleyerek, Basmane’ye olan ilginin giderek artacağını vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2021 08:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Basmane’nin çehresi UNESCO ile değişecek

Geçtiğimiz aylarda Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü, (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki İzmir Tarihi Liman Kenti’nin, daimi listeye girmesi yolunda bir adım daha atıldı. Basmane bölgesinde restore edilen İzmir Büyükşehir Belediyesi UNESCO İzmir Tarih ve Liman Kenti İletişim ve Koordinasyon Ofisi kullanıma açılmıştı. Projeden olumlu yönde beklentileri olduğunu dile getiren ve UNESCO ile birlikte Basmane’nin şahlanacağını vurgulayan İzmir Otelciler Odası Başkanı Mehmet Gönen, bu konudaki adımların hızlandırılmasını ve Basmene’ye olan ilginin artmasını istedi.

BASMANE'YE İLGİ ARTACAK

Mehmet Gönen, UNESCO ile Basmane ve çevresinin şahlanacağının altını çizerek, şu anda hareketsiz durumda olan ve eski günlerine dönmeyi bekleyen Basmane ve Kemeraltı çevresinin önemli bir değişimin eşiğinde olduğunu kaydetti. Başkan Mehmet Gönen, “Basmane’nin mimarisi de dikkate değer özellikler içeriyor. Basmane’nin restore edilip yeniden kent kültürüne kazandırılması gerekecek. Bu olayla birlikte Basmane’nin çehresinde önemli bir değişim de bekliyoruz. Bununla birlikte Basmane çevresine de ilgi artacaktır” ifadelerine yer verdi.

OTELLERDE HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

Bu beklentilerin ardından tam kapanmanın sona ermesiyle birlikte kademeli normalleşmenin başlamasıyla birlikte Basmene’de bulunan şehir otellerinin durumundan da bahseden Başkan Gönen, “Şehir otelleri söz konusu olduğunda genelde insanlar ya iş için ya da günü birlik olarak kullanıyorlar. Buna pandemi de eklenince durumun daha da kötü olduğunu söyleyebilirim. Birçok işletmenin faaliyetleri kısıtlanmış ve bir süreliğine kapatanlar da olmuştu ancak yaz aylarına girdikten sonra tatil köyleri, oteller ve pansiyonların durumu bizler açısından biraz daha hareketli olmaya başladı. Genellikle belediye ruhsatlı ve belgeli olan otel çalışanları aşı oldular. Bun noktada bizlere öncelik tanındığı için mutluyuz” dedi.

AYAKTA KALMAYA ÇALIŞIYORUZ

“Otellerimizde her türlü Kovid-19 tedbiri alınmıştır” açıklamasında da bulunan Başkan Mehmet Gönen, “Çalışanların hepsi Kovid-19 aşısı olmuştur. Pandemi açısından herhangi bir sorun yoktur ve güvenli yerlerdir. Ancak gelen turistlerin çoğu tatil bölgelerine gitmektedir. Onun için şehir içi otellerimizde sorun hala daha devam ediyor. Biz şehir otelleri olarak şu anda çok hafif bir hareketlenme içerisindeyiz ancak bu durum ne kadar devam eder bilemiyoruz. Kiralar konusunda hiç kimsenin anlayış göstermediğini tekrardan belirtmek istiyorum. Bu sebeple çalışanlarımızla birlikte ayakta kalmaya çalışıyoruz. Umudumuz pandeminin bitmesiyle birlikte güzel günlerimizi yeniden yaşamaktır. En azından masraflarımızı çıkarabilir hale geldikten sonra eski günlerimize döneceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.