TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Basketbol kızlara çok yakışıyor

Hüseyin Demir ile Fair Play programına konuk olan basketbol antrenörü Arzu Akay, “Basketbol kızlara çok yakışıyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 11:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Basketbol kızlara çok yakışıyor

GURBET YAVUKLU

Uzun yıllar kadın basketbolunda forma giyen, İzmir Efe Spor Kulübünün ve U-16 milli takımın antrenörü Arzu Akay, İLKSES TV ekranlarında Fair Play programına konuk oldu. Akay, İzmir’de 11-18 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan FIBA U-16 Avrupa Şampiyonasına tüm basketbol severleri davet ederek kadın basketboluna dair önemli açıklamalarda bulundu.

A TAKIMDA OYNAYACAK ÇOCUKLAR VAR

Mili Takımın kamp süreci hakkında bilgiler veren Akay, “U-16 Milli Takım’da yoğun bir hazırlık süreci geçiyor, bunun sebebi de 11-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Şampiyonası’nın İzmir’de olması… Ev sahipliği yaptığımız için hem saha içi hem de saha dışında yoğunuz, az bir zaman da kaldı. Ayda 10 günlük kamplarla devam ediyoruz, yine bir kampımız daha olacak, haziranda da bir kamp olacak. Temmuz başında ana kampımız başlayacak” ifadelerini kullandı. Milli Takım’daki yeni jenerasyonu değerlendiren Akay, “Jenerasyonda İzmir için konuşamayacağım, U-16 Milli Takım antrenörlüğünü yapıyorsun gönül ister ki şöyle bir kafanı çevirdiğinde İzmirli bir kızımızı görelim. Mutlaka vardır ama milli takım ayrı bir mesele. Diğer kulüplerden gelen özellikle benim gördüğüm, Ankara jenerasyonu İstanbul’u yakalamış ve hatta bir tık önüne geçme potansiyeli var. Bu da beni kendini basketbola adamış bir insan olarak çok mutlu ediyor. Kadın basketbolunda o jenerasyonda bir mücadele var, alt yapıdan gelen A takımında oynayacak seviyede çocuklar var” şeklinde konuştu.

BASKETBOL HAYATIMIN 35.YILI

İzmir’de Efe Spor Kulübü ile girdikleri yeni oluşum hakkında konuşan Akay, “Bu sene basketbol hayatımın 35. yılını dolduruyorum. 35 yıldır basketbol camiasındayım, kendimi buna adadım. Yeri geldi ailemi ikinci plana attım, çok büyük fedakarlıklar yaptım. Bayraklı ‘da çok güzel bir oluşumumuz vardı birtakım sebeplerden dolayı Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde play-off finalini oynadıktan sonra takımımız birtakım anlaşmazlıklardan dolayı takım kapandı. Şu an çok doğru bir organizasyonun içinde olduğuma inanıyorum. Başta başkanımız Feyyaz Bey, kadın basketbolu adına sağlam bir kulüp oluşturmak adına ne istiyorsam yapabileceğini söyledi. Ben de insanlara bunu inandırmamız gerektiğini bunun için de benim de insanlara burada kalıcı olduğuma göstermemiz gerektiğini söyledim. 5 yıllık bir kontrata imza attım” ifadelerini kullandı.

WNBA OYUNCULARI ÇOK PROFESYONEL

Women NBA oyuncularıyla Türk oyuncuları karşılaştıran Akay, Türk oyuncularla kurduğu iletişimi anlattı. Akay, “Oyunculuğu bıraktıktan sonra hala beraber çalıştığım oyuncularla sosyal medyadan iletişim halindeyiz. Bir kıyaslama yaparsak onlarda ciddi anlamda büyük bir profesyonellik var. Basketbolu öyle bir benimsemişler ki ona göre yaşıyorlar. Ona göre antrenmanlarını yapıyorlar, ona göre besleniyorlar, uyuyorlar. O beni çok etkilemişti ve şimdiki oyuncularımda da onu aşılıyorum. Ben Çukurova’da şunu gördüm, altyapı idmanlarına çok girdim. Kafamda da böyle bir oluşum olduğu için hep o idmanları şu gözle izledim, bu insanlar neyi doğru yapıyor, neyi yapıyor da böyle oluyor? Çukurova Bayan Basketbol kulübünde 3 yıl asistan koçluk yaptım Süper Lig’de” dedi.

EUROBASKET İÇİN ÇOK UMUTLUYUM

Bu sezon EuroLeague’de kadın basketbolunun gösterdiği başarıları değerlendiren Akay, “Kadın basketbolu adına çok müthiş bir olay… Bundan önce Galatasaray-Fenerbahçe EuroLeague eşleşmesi vardı. Bunun tekrarlanması çok müthiş oldu. Kadın basketbolunun keza EuroCup’ta Galatasaray’ın final oynaması, EuroLeague’de iki Türk kadın takımının final oynaması… Bir Galatasaray’a bir Fenerbahçe’ye bir Çukurova’ya baktığımızda bu kulüplerin altyapıları çok sağlam. İzmir’de bir bayan basketbol kulübünün bir BOTAŞ, bir Fenerbahçe, bir Çukurova, bir Emlak Konut, Bir Nesibe Aydın gibi olmasını istiyorsanız bıkmadan, usanmadan ve acele etmeden altyapıyı kalem kalem işleyeceksin, lig aşamasına geldiğinde ondan sonra bakarız” diye konuştu.

ÇOK ÇEKİŞMENİN OLACAĞI BİR GRUP

EuroBasket’e hazırlanan A Milli Takım’a ilişkin görüşlerini aktaran Akay, “Önemli bir turnuva, güzel bir grup ve çok çekişmenin olacağı bir grup. EuroLeague oynayan, final oynayan Türk oyuncuların, EuroCup oynayan, final oynayan Türk oyuncuların, Avrupa’da bu sene forma giymiş oyuncumuz. EuroLeague’de final oynayan Türk oyuncularımızın performansları bizi onurlandırıyor. En son akıllarda kalan gruptan çıkamamayı, organizasyon olarak, staff ekibi olarak ben çok umutluyum. Jenerasyon değişiminin sancılı geçiş sürecinin atlatmışız gibi duruyor bu da onun başlangıcı. Buralarda artık Türkiye’nin bir turnuva takımı olmadığını gösterecek anahtar takım bu ekip” ifadelerini kullandı.

AVRUPA ŞAMPİYONASI KARŞIYAKA ARENA’DA

İzmir’de düzenlenecek U-16 Şampiyonası hakkında açıklamalarda bulunan Akay, “Basketbol kızlara çok yakışıyor, kızların o istek ve arzuyla antrenmanlara gelmesi çok önemli… U-16 Şampiyonasının da İzmir’de olması büyük bir şans tribünden canlı canlı izleyecekler bunun çoğu kapıyı açacağına inanıyorum. 11-18 Ağustos’ta U-16 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Karşıyaka Arena’da. Basketbola gönül vermiş, kızının o parkelerde oynamasını isteyen annelere babalara sesleniyorum. Lütfen, evladını alıp elinden tutup o tribünde yedi gün boyunca o turnuvayı izlesinler. Karar verme aşamasında olan annelere babalara söylüyorum eminin o turnuvadan sonra çok rahat kararlarını verecekler” dedi.

GÜZEL YERLERE GELİYORUZ

Son olarak ülkemizde kadınların voleybol ve basketbolda elde ettiği başarıları bir kadın sporcu ve antrenör olarak değerlendiren Akay, “Güzel yerlere geliyoruz, tüm altyapı hocalarına saygım sonsuz… Antrenörler doğru zamanlamayla, doğru hedeflerle çocukları sevdirerek, keyif almasını sağlayarak çalışmaları gerekiyor. Yıllarca Avrupa maçlarına gittiğimde o takımların antrenmanları izlerdim konuşurdum ve hep çocuklara basketbolu sevdirdiklerini, aşkla geldiklerini söylerlerdi. Çocukların spora aşkla, tutkuyla bağlanmasını ve buralarda altyapı hocalarına çok görev düşüyor. İşlerini severek, aşkla yapmaları gerekiyor. 35 yıldır bu işi yapıyorum amacım İzmir kadın basketboluna çok köklü bir kulüp kazandırmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.