TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Tugay’dan Kınık çıkarması

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kınık’ta sahaya indi. Kemal Kılıçdaroğlu için kapı kapı dolaşarak oy istedi

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2023 09:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Tugay’dan Kınık çıkarması

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP Kınık İlçe Örgütü ile birlikte pazar ve esnaf ziyareti gerçekleştiren Tugay kahvehane toplantılarında hemşerilerine seslendi, Kılıçdaroğlu’na oy istedi. 
Başkan Tugay, “Çiftçilerimizin borcu 2002'de 2,4 milyar liraydı, 2022'de ise 245 milyar lira. Çiftçiler yüksek girdiler, artan maliyetler nedeniyle borç batağına saplandı, üretimi terk etti. Yoksulluk, işsizlik kader değil. 28 Mayıs’ta önünüze sandık gelecek. Her şey sizin elinizde” dedi.

"TARIM ALANLARIMIZ BU İKRİDAR DÖNEMİNDE AZALDI"
Üreticilerle bir araya geldiği buluşmalarda AKP iktidarının tarım politikalarını eleştiren Tugay, “Türkiye AK Parti iktidarında net ithalatçı bir ülkeye dönüştü. Tarım alanlarımız bu iktidar döneminde yani 2002'den 2021'e 3 milyon 133 bin hektar azaldı. Verimli, ekilip sulanabilir tarlalar üretim dışında kaldı. Bu kadar verimli ekilir arazimizin üretim dışında kalmasına sessiz mi kalacağız? Bu iktidara bunun hesabını sandıkta sormayacak mıyız?  Çiftçilerimizin borcu 2002'de 2,4 milyar liraydı, 2022'de ise 245 milyar. Bunlar resmi rakamlar. Aynı zamanda kayıt dışı olanlar var. Bu duruma dur demeyecek miyiz, bunun nedenlerini iktidara sormayacak mıyız değerli arkadaşlar. Tüm dünya çiftçilerini el üstünde tutarken; Türkiye’deki çiftçiler yüksek girdiler, artan maliyetler nedeniyle borç batağına saplandı üretimi terk etti” dedi.

"BU İKTİDARI DEĞİŞTİRMEK ELİMİZDE"
21 yıldan sonra Türkiye’nin değişime hiç olmadığı kadar yakın olduğunun altını çizen Tugay, “Bu iktidarı değiştirmek elinizde. Tarımsal planlamada bugünkü siyasal iktidar sınıfta kaldı. Sandığa giderken borçları nedeniyle traktörünü, tarlasını, bağını, bahçesini, zirai araçlarını satmak zorunda kalan gözü yaşlı üreticilerimizi unutmayın. 21 yıldan sonra değişime hiç olmadığımız kadar yakınız. Değişim zamanı gelmedi mi? Değişimi ancak sizin oylarınızla yapabiliriz ve destek istiyoruz. Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu için oylarınıza talibiz” dedi.

"YOKSULLUK, İŞSİZLİK KADER DEĞİL"
Kahvehane toplantılarından sonra pazar yeri ve esnaf ziyareti gerçekleştiren Tugay, “Yüksek elektrik, yüksek doğal gaz faturalarından kim sorumlu? Artan akaryakıt giderlerine, yüksek girdi maliyetlerine kim neden oluyor? 2023 yılının ilk 3 ayında 35 bin 774 esnaf kepenk indirdi. Esnaf ekonomik hayatın ve sosyal yaşamın olmazsa olmazıdır. Esnaf sokağın ana omurgasıdır. Bugün birçok KOBİ, esnaf borçlu. Yoksulluk, işsizlik kader değil. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.