TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Soyer’den ‘manipülasyon’ uyarısı

Yüzyılın seçiminde sandıklar kapanıp oy sayımına başlanırken Tunç Soyer’den ilk açıklama geldi. Soyer, ‘manipülasyon’ uyarısında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2023 16:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Soyer’den ‘manipülasyon’ uyarısı

TENZİLE AŞÇI-ÇAĞLA GENİŞ

Türkiye, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için bugün sandık başına gitti. Milyonlarca vatandaşın oy kullandığı seçimde saat 17.30 itibariyle sandıklar kapanarak oy sayımı başladı.

Hem cumhurbaşkanlığı hem de Parlamento seçimi için sonuçlar art arda gelmeye devam ederken seçimi Millet İttifakı’nın Konak’ta bulunan Cumhurbaşkanlığı Seçim Koordinasyon merkezinden takip eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den ilk açıklama geldi.

Soyer, manipülasyonlara karşı uyarıda bulundu.

BEKLEMEKTE FAYDA VAR

Kesin bir değerlendirme yapmak için erken olduğunu belirten Soyer, “Sonuç değerlendirmesi yapmak için çok erken. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İzmir’de de sakin ve yüksek katılımlı bir seçim yaşandı. Sabırla sonuçları bekliyoruz. Hızla akacağını tahmin ediyorum. En azından cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçları önce açıklanacak gibi görünüyor. Kesin bir değerlendirme yapmak için çok erken. Şu anda manipülasyon yapmaya yönelik eğilimler de olabilir. Beklemekte fayda var. Bekleyeceğiz” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA YÜZDE 77 OY

Seferihisar’da oy kullandığı sandıktan çıkan sonuçlara ilişkin de bilgi veren Soyer, “Oy kullandığım sandıkta yüzde 77 küsur Kemal Kılıçdaroğlu’na oy çıktı” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.