TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Soyer evde bakım hizmeti veren sağlıkçıları kutladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 30 ilçeye yaydıkları evde bakım hizmetleriyle belediye olarak sağlık alanında çok önemli bir işlevi yerine getirdiklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 14:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Soyer evde bakım hizmeti veren sağlıkçıları kutladı

Başkan  Tunç Soyer, evde bakım hizmetlerinin tanıtıldığı toplantıda “Tıbbın içerisinde şefkatin olması gerek. Sağlık o kadar ticarileştirildi ki şefkatin ve vicdanın kaybolduğunu gördük. Eşrefpaşa Hastanesi ise o şefkati diri tutarak bambaşka bir hikâye yazıyor” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde kentin 30 ilçesine yayılan evde bakım hizmetlerinin tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ile Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın sağlık kuruluşlarına gitmekte zorlanan hastalara verdiği evde bakım hizmetlerinin tanıtım toplantısında, 30 ilçeye yayılan hizmetin detaylarını Eşrefpaşa Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Sorumlu Hekimi uzman Dr. Öner Özer paylaştı. Başkan Soyer, Dr. Özer’e plaket takdim etti. Eşrefpaşa Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri çalışanları ise sahadaki deneyimlerini aktardı.

HER BİRİNİZLE İFTİHAR EDİYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da kurduğu sahra hastanesi ile canlı bağlantı kuran Başkan Tunç Soyer, Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Arif Kutsi Güder’den bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Soyer, “Arif Kutsi Güder, Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi operatör Dr. Kadir Devrim Demirel, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Sertaç Dölek ile 53 sene evvel hikayemiz başladı ve böyle bir hikayede birbirimize yoldaş olduk. Bu insanlar gönlümde güneş olan insanlar. Tıbbın içerisinde şefkatin olması gerek. Sağlık o kadar ticarileştirildi ki şefkatin ve vicdanın kaybolduğunu gördük. Eşrefpaşa Hastanesi ise o şefkati diri tutarak bambaşka bir hikaye yazıyor. Kamu gözüyle, belediye eliyle hizmet götürüp canı yanan insanların derdine derman olmaya çalışıyoruz. O insanlar evlerinden çıkamıyor. Gönlümde güneş olan insanların canı yanıyor. Her birinizle iftihar ediyoruz. Bu iş vicdan ve şefkatle olur. Sağlık çalışanlarının daha fazla değer göreceği günlere çok az kaldı. Çok daha aydınlık bir ülkede hep birlikte yaşayacağız. İyi ki varsınız” dedi.

HASTALARA UMUT OLUYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi operatör Dr. Kadir Devrim Demirel ise meslek hayatında 40 yılı doldurduğunu belirterek, “38 yıl cerrahiyle uğraştım. Ancak evde bakım hizmeti öyle bir şey ki meslek hayatımda dönüm noktası oldu. Evden çıkamayan hastalara umut oluyoruz. Belediyenin yanlarında olduğunu herkes hissediyor ve görüyor. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Hatay’da depremde hayatını kaybeden 100’e yakın doktoru ve 500 sağlık çalışanını da rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

55 BİN KEZ EVDE BAKIM HİZMETİ VERİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyolog, psikolog, hasta bakıcı, kuaför ve temizlik hizmetlerinden oluşan evde bakım hizmeti ekiplerinin çalışmalarını ise Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Sertaç Dölek aktardı. Dr. Dölek, dünyayla birlikte İzmir’in de hızla yaşlandığını dile getirerek, “Şehrimiz yaşlı nüfus aşamasından çok yaşlı nüfus aşamasına geçti. İleri yaş bireylerle yapılan çalışmalarda evinde ve alışık oldukları toplumsal çevrede yaşamak istediklerini görüyoruz. Evde sağlık ve evde bakım destek hizmetlerinin güvenli yaşam alanları oluşturmadaki önemini biliyoruz ve bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizde yaşayan yoksul, yoksun, kimsesiz, yatalak, hasta, kendi işlerini karşılayamayan gereksinim sahibi kişiler bizlere HİM üzerinden başvuruyor ve bizler de belirli aralıklarla kişisel bakım, kuaför, ev temizliği, psikolojik destek, küçük onarım desteği gibi hizmetler veriyoruz. İlk değerlendirme sonrasında her gün 25 araçla, kişisel bakım hizmeti veren 12 ekibimiz, ev temizliği hizmeti veren 7 ekibimiz, kuaför hizmeti veren 4 personelimiz, psikolojik destek hizmeti veren 3 psikoloğumuz, küçük onarım destek hizmeti veren 2 teknik personelimiz belirlenen adreslere doğru yola çıkıyor. Bugüne dek toplam 55 bin kez evde bakım hizmeti vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

153 NUMARALI TELEFONDAN BİLGİ ALINABİLİYOR

Yatalak durumdaki yaşlı, hasta ve engellilere verdiği evde bakım hizmetini 30 ilçeye çıkartan Eşrefpaşa Hastanesi, kent merkezinin yanı sıra Kemalpaşa Armutlu, Bayraklı, Ödemiş, Tire ve Karaburun’da da hizmet birimleri açtı. Eşrefpaşa Hastanesi’nin uzman ekibi evlere giderek sadece yara bakımı ve pansuman yapmakla kalmıyor, kan tahlilinden reçeteye kadar her konuda destek veriyor. Projeden faydalanan hastaların evlerinde diş tedavisi hizmeti de veriyor. Evde Bakım Ekibi doktor, hemşire, acil tıp teknisyeni, sosyal hizmetler uzmanı, psikolog, diyetisyen, diş hekimi ve fizyoterapistten oluşuyor. Evde bakım hizmeti için detaylı bilgi (232)293 80 20 ya da 153 numaralı telefondan alınabiliyor.

KİMLER KATILDI?

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kadir Devrim Demirel, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Sertaç Dölek, belediye bürokratları, sağlık çalışanları, meclis üyeleri katıldı. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.