TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Sencer’den RES çıkışı

Zafer Partisi Urla İlçe Başkanı Sencer, Karaburun’da ilave 50 adet daha yapılmak istenen RES’lere karşı isyan etti: “RES’e karşı olmak, hainliktir. RES temiz enerjidir. Ancak zararları da muhakkak vardır.”

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2023 10:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Sencer’den RES çıkışı

BURAK AKDEMİR

İzmir’in Karaburun ilçesindeki Yaylaköy’de RES kapasite artırımı için yapılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı, Karaburun Belediyesi  öncülüğünde düzenlenen ve İzmir’in dört bir yanından katılan siyasi parti temsilcilikleri ve STK’ların eylemi ile yapılamadı.

Yarımada bölgesinde RES’e karşı mücadele veren isimlerden biri de Zafer Partisi Urla İlçe Başkanı Anıl Sencer. Konuyu Sultan Gümüş Kaya İle Birinci Sayfa programında bir kez daha gündeme getiren Sencer, RES’e karşı olmadıklarını, ancak doğru bir şekilde yaşama dahil edilemeyen RES’lerin hem vatandaşı ve diğer canlıları, hem de doğayı tehdit edeceğini vurguladı: “RES’e karşı olmak, hainliktir aslında. RES’e karşı olunamaz. RES temiz enerjidir. Bunu kabul ediyorum ancak zararları da muhakkak vardır.”

YANLIŞLIK BÜTÜN YARIM ADAYI ETKİLİYOR

“Karaburun’da şu anda 87 adet rüzgar enerji santrali var. 87 adet olması bölge için fazla iken; ilave 50 adet daha santralin inşa edilmesi amaçlanıyor” diyen Başkan Sencer, “Rüzgar enerji santralleri aslında efektif kullanıldığında yararlı santrallerdir ancak bizim yarım adamızda doğayı olumsuz etkiliyor. Rüzgar santrallerinin olduğu yerlerde arılar o bölgeyi terk ediyor. Arıların terk ettiği bölge de değişmeye başlıyor, bitki örtüsü değişmeye çalışıyor. Oradaki hayvanlar orayı terk etmeye başlıyor. Ekolojik denge zamanla o bölgede değişmeye başlıyor. Bu süreç aniden yaşanmıyor, bir süreç içerisinde yaşanıyor. Bu yatırımlar da uzun vadeli yatırımlar olduğu için süreç içerisinde etkilerini net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz. Buradaki yanlışlık da bütün yarım adayı etkiliyor” ifadelerini kullandı.

Sencer, sözlerine şöyle devam etti: “RES’e karşı olmak, hainliktir aslında. RES’e karşı olunamaz. RES temiz enerjidir. Bunu kabul ediyorum ancak zararları da muhakkak vardır! Buradan izleyicilerimize sesleniyorum, lütfen kayıtsız kalmayın… Hepimizin çok üzüldüğü Marmaris yangınları oldu. Dün Marmaris’e, bugün Karaburun’a, yarın Foça’ya kayıtsız kalmayacağım. Biz bu doğada, dünyada yaşıyoruz ve ona sahip çıkmak zorundayız. Biz bakarsak o da bize bakar. Doğa, evimiz konusunda duyarlı olalım.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.