TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Sandal: “Sesimizi duyun”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim 2020’de yaşanan ve 117 can kaybına neden olan deprem sonrasında afetzedelerin kaderine terk edildiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 08:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Sandal: “Sesimizi duyun”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim 2020’de yaşanan ve 117 can kaybına neden olan deprem sonrasında afetzedelerin kaderine terk edildiğini söyledi! Evlerine yeniden kavuşmak isteyen depremzedelerin yeterli kredi miktarlarına, uygun vade ve faizlerle ulaşamadığını belirten Başkan Sandal “Sesimiz duyulmuyor, dertlerimiz görülmüyor. Bayraklı bir an önce afet bölgesi ilan edilmeli ve depremzedelerin mağduriyeti giderilmeli” dedi.

 SESİMİZ DUYULMUYOR, DERTLERİMİZ GÖRÜLMÜYOR

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim Bayraklı depreminin üzerinden 2,5 yıl geçmiş olmasına rağmen, binlerce depremzedenin hala mağdur olduğunu, pek çoğunun evlerine kavuşamadığını ve merkezi yönetimin bu sese kulak vermediğini söyledi. Konuyu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine taşıyan Başkan Sandal “Ben Bayraklı Belediye Başkanı olarak tüm depremzedelerimiz adına şunu açık yüreklilikle söylüyorum: Sesimiz duyulmuyor. Dertlerimiz görülmüyor. Elazığ depremi sonrası afetzedeler için yapılan onlarca şey var, daha fazlası da yapılmalıydı, helali hoş olsun. Ama aynı hassasiyeti Bayraklı’da göremedik. Bayraklı’daki can kaybımız 117, Elazığ’da 41. Yıkılan bina sayılarımız eşit. Ama bizim ağır hasarlı binalarımız neredeyse orta ve az hasarlı gösterildi, Elazığ’da az ve orta hasarlı binaların tamamı ağır hasarlı olarak kabul edildi. Bayraklı’da ağır hasarlılar dışındaki depremzedelerimiz kendi kaderine terk edildi. Elazığ’a, Bayraklı’nın 16 katı kadar maddi yardımda bulunuldu. Bayraklı’da 5 bin bina yapıldı, Elazığ’da ise 23 bin. Bu ve benzer gerekçelerle Bayraklı’nın depremzedeleri ne yazık ki hala mağdur” dedi.

 BAYRAKLI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN

Mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Başkan Sandal “Tüm bunları geride bırakabiliriz. Meclisimizde bir temenni kararı alabiliriz. Nasıl ki Elazığ’ı afete maruz bölge ilan ettik, Bayraklı’da da yapabiliriz! Oradaki insanların evleri 2 yılı ödemesiz 18 yıl sıfır faizle yapılıyorsa Bayraklı’da da yapılsın. Bu doğru değil diyorsanız; depremzedeye 10 yıl vadeyle 0,89 faizle kredi verdiniz, müteahhide 15 yıl vadeli 0,69 faizle kredi veriyorsunuz en azından bunu düzeltin. Bir tarafta müteahhit diğer tarafta afetzede var! Bir Yuvam Bir Evim ile bu kredileri veriyorsunuz ya gelin hep beraber bu mağduriyeti giderelim. Arsalarımız hazır. TOKİ de gelsin, afet kapsamında 2 yılı ödemesiz 18 yıl sıfır faizle bu evleri yapsın; biz de adilsiniz, eşitsiniz, size oy vermeyenlere de aynı mesafede duruyorsunuz diyelim” diye konuştu.

 TOKİ REZERV ALANDA ARSA SATIYOR

Başkan Sandal, rezerv alandaki konutlarla ilgili olarak da “En hassas olduğumuz noktalardan birisi Bayraklı’daki rezerv alanı. Orada TOKİ konut yapıyor. Ama aynı TOKİ bir yandan da arsa da satıyor! Günübirlik tesisler adı altında veya benzinlik yeri olarak arsa satışları yapıyor. Peki depremzede için size verilen bu araziyi satarken, buradan alınan parayı, depremzedeye sattığınız konutların fiyatlarından düşüyor musunuz? Hayır düşmüyorsunuz. Finans yaratıyorsunuz. Bu konunun takipçisiyiz” dedi. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.