TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Erişen: En ucuz şehir İzmir’dir

İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, “Şunu iddia ediyorum ki Türkiye’de en ucuz şehir İzmir’dir. Şu an bir zam söz konusu değil” dedi

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Erişen: En ucuz şehir İzmir’dir

FATMAGÜL DEMİR

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye genelinde pazar yerlerinde yazlık meyveler yerlerini almaya başladı. Bu mevsimin vazgeçilmez lezzetleri olan çilek, kiraz, kayısı, karpuz ve daha birçok meyve tezgâhları süslemeye başlarken, İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen birçok meyvenin fiyatının düşmeye başladığını söyledi. Tezgâhları süsleyen meyvelerin fiyatlarının düştüğünü söyleyen Hamdin Erişen, “Yazlık meyveler daha yerlerini almaya başlıyor. Fiyatlar şu anda normal seyrediyor. Kiraz 20 TL, erik 25 TL, kayısı 15-20 TL, karpuzun kilosu 10 TL. Antalya’da hasatlar hafiften başladı, Adana’da neredeyse tam başlamadı. Ürünler daha yeni yeni çıktığı için önümüzdeki günlerde düşüşler olmaya devam eder” dedi.

ŞU AN BİR ZAM SÖZ KONUSU DEĞİL

Meyvelerin fiyatlarında halden çıkış ile pazara geliş arasında çok fark olmadığını ve gelen zamların tezgahlara çok fazla yansımayacağını söyleyen Erişen, "Hal ile pazar arasında neredeyse fark yok. Bazen aynı fiyata satılıyor bazen de 1-2 TL fark ediyor. Bizde şu anda çok müstahsil var. Pazarlarımızda yüzde yirmi derken piyasada biz de yüzde kırklara varıyor ve biz bunlara müsaade ediyoruz. Sebebi ise, kişinin pazarda yeri var ve gelip kendi ürettiği ürünü kendi tezgahında satabiliyor. Çünkü direk bahçesinden pazara getirip satabiliyor. Onun için rekabetimiz artıyor. Şunu da iddia ediyorum ki Türkiye’de en ucuz şehir İzmir’dir. Şu an bir zam söz konusu değil. Ama önümüzdeki günlerde biraz zam gelirse... Çünkü doların yükselmesiyle birlikte üreticinin masrafı da artıyor. Bizlere de hafiften dokunabilir ama Ege Bölgesi üretim bölgesi olduğu için yakın mesafe oluyor. Mesela kişi Torbalı’dan, Tire’den veya Ödemiş’ten getiriyor. Gene de hiç belli olmuyor sabit de kalabilir, zam da gelebilir” ifadelerini kullandı. Erişen ayrıca şunları söyledi, “Eğer dolar, benzin, mazot yükselirse bizler düşüş beklerken aynı fiyatlar sabit kalabilir. Artacağını düşünmüyorum çünkü artık yaz gelmeye başladı ve her yerde mahsul çıkıyor.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.