TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Batur: ''Daha güzel bir dünya hepimizin önceliği''

Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı’nda Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’ta gezici ambalaj atığı toplama aracını hizmete aldıklarını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 06:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Batur: ''Daha güzel bir dünya hepimizin önceliği''

Konak Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Fuar İzmir’de düzenlenen Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri (We-Cycle) Fuarı’nda yerini aldı.

Konak Belediyesi’nin çevre ve geri dönüşüm çalışmalarının anlatıldığı stantı inceleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çevreye, geri dönüşüme, temiz enerjiye dikkat çeken fuarda özellikle yer almak istediklerini belirtti.

Batur, “Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak hepimizin öncelikli görevi. İnsanoğlunun dünyayı getirdiği durum ise ortada. Mutlaka önlem almalı ve insanları bilinçlendirmek için çalışmalar yapmalıyız. Bu noktada yerel yönetimlerin de üstüne büyük görevler düşüyor. Biz fuardaki standımızı da bu bilinçle hazırladık ve fuar katılımcılarına, sektör temsilcilerine, ziyaretçilere çalışmalarımızı anlatmak istedik” diye konuştu.

5 BUÇUK MİLYON TL HİBE 

Konak Belediyesi olarak çevre ve geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Batur, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurduklarını vurguladı. Konak’ta Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma yaparak, ambalaj ve kâğıt atığı toplayan sokak emekçilerinin daha düzenli ve hak kaybına uğramadan çalışmasını sağladıklarını vurgulayan Batur,  gezici ambalaj atığı toplama aracını hizmete aldıklarını belirtti. “Geri Dönüşüm Evde Başlar” diyerek, pilot bölge olarak belirlenen Alsancak, Kahramanlar, Kültür ve Mimar Sinan mahallelerinde atıkları vatandaşların evlerinden topladıklarını belirten Batur, hazırladıkları iki projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında yaklaşık 5 buçuk milyon TL hibe almaya hak kazandığını da anımsattı.

İKLİM FARKINDALIK MERKEZİ KURULACAK

Bu projelerden biri olan “SPACE - Farkındalık, İklim ve Çevre İçin Stratejik Ortaklık” projesi kapsamında Konak’ta İklim Farkındalık Merkezi kuracaklarını söyleyen Batur, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden yerel yönetim temsilcilerin katılacağı bir iklim zirvesini Konak’ta düzenleyecekleri de belirtti. Batur, “Clocalization - İklim Değişikliğine Uyum İçin Yerelleştirme” projesi kapsamında Avrupa’dan belediyelerle birlikte çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Konak Belediyesi’nin fuar standını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi ve İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir milletvekili adayları, sektör temsilcileri ziyaret etti.
  
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.