TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Balıkesir Bandırma Belediye Başkan adayı Mehmet Cemal Öztaylan kimdir?

Türkiye yerel seçimleri için AK Parti Balıkesir Belediye Başkan adayı olarak seçilen Mehmet Cemal Öztaylan kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 10:45
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti Balıkesir Bandırma Belediye Başkan adayı Mehmet Cemal Öztaylan kimdir?

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için gün sayıyor. Tüm siyasi partilerin yoğun bir tempoda adaylık çalışmalarını yürüttüğü bugünlerde, vatandaşlar da büyük bir titizlikle süreci takip ediyor. Bu kapsamda aday isimlerini açıklayan partilerden biri olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Balıkesir ilinin Bandırma ilçesi adayını Mehmet Cemal Öztaylan olarak kamuoyuna açıkladı. Mehmet Cemal Öztaylan kimdir? Mehmet Cemal Öztaylan hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Mehmet Cemal Öztaylan kimdir?

Mehmet Cemal Öztaylan, 25 Kasım 1954'te Balıkesir'in Bandırma isimli ilçesinde dünyaya geldi. Ali ve Hadiye çiftinin oğlu olan Öztaylan, iktisat alanında eğitim aldı ve Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. İş hayatına atılmadan önce Balıkesir İl Genel Meclisi Üyeliği görevine seçildi ve daha sonra Ulaştırma Bakanlığı'nda müşavir olarak çalıştı. Özel sektörde genel müdür ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yaparken, aynı zamanda Bandırma Belediye Başkanlığı görevine seçilerek bu sorumluluğu üstlendi. Siyasi kariyerinde de etkili olan Mehmet Cemal Öztaylan, 19, 23. ve 24. dönemlerde Balıkesir Milletvekili olarak seçildi. 19. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı'nda Katip Üyelik görevinde bulundu. Sivil toplum örgütlerinde de aktif olan Öztaylan, çeşitli kuruluşlarda yöneticilik yaptı ve şirketlerde üst düzey yöneticilik pozisyonlarında bulundu.

Mehmet Cemal Öztaylan kaç yaşında?

1954 yılında dünyaya gelen Mehmet Cemal Öztaylan, 69 yaşındadır.

Mehmet Cemal Öztaylan evli mi?

Mehmet Cemal Öztaylan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.