TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlıktan veto yedi: Tatil cennetine müjdeli haber

BEMAŞ Beton Mamulleri ve İnşaat Malzemeleri A.Ş’nin, İzmir’in tatil cenneti Urla'da hayata geçirmek istediği Kırma-Eleme Tesisi Kapasite Artışı Projesi bakanlıktan veto yedi

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2023 15:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bakanlıktan veto yedi: Tatil cennetine müjdeli haber

TENZİLE AŞÇI
İzmir’in Urla ilçesinde madencilik faaliyeti yürüten BEMAŞ Beton Mamulleri ve İnşaat Malzemeleri A.Ş’nin yeni projesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onayına takıldı.
Şirketin, İzmir’in tatil cennetlerinden olan Urla’nın Yağcılar Mahallesi’nde faaliyet gösteren maden ocağında hayata geçirmeyi planladığı Kırma-Eleme Tesisi Kapasite Artışı projesi bakanlıktan veto yedi.
Bakanlık tarafından duyurulan iptal kararında, çevresel etmenlere dikkat çekilirken “… ÇED süreci Tabiat Varlıklarını Koruma İşlerinden Sorumlu Şube Müdürlüğü ’nün olumsuz görüşü doğrultusunda, ÇED Yönetmeliğinin 5. Maddesi  2 (a)  bendi uyarınca   sonlandırılmıştır” ifadelerine yer verildi.
Alınan kararla birlikte Şubat ayında başlayan ÇED süreci sonlandırılarak proje iptal edildi. İptal edilen projenin maliyetinin ise 9 milyon 824 bin liraya mal olması planlanıyordu. Proje için hazırlanan raporda; ruhsat sahası 72,5 hektar ruhsat sahasının 7,58 hektarında faaliyet gösteren firma, kırma eleme tesisinin 8 bin 817 metrekarelik alanda faaliyet göstereceği belirtilmişti.


DAHA ÖNCEDE MAHKEMEDEN DÖNMÜŞTÜ
2018 yılında, firmanın Urla İçmeler’deki Kalker Ocağı-Konkasör Tesisi ve Beton Tesisi Entegre Projesi için verilen “ÇED Gerekli Değil” kararı da “Tesisin zeytin alanına 2 bin 800 metre mesafede olması ve mesafenin yasal sınır için yetmemesi” nedeniyle Danıştay 14 Dairesi tarafından iptal edilmişti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.