TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aytaç Sefiloğlu Gazetecilik Yarışması’nda çifte gurur

24. EBSO Aytaç Sefiloğlu Gazetecilik Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen törenle, gazetemiz muhabirleri Çağla Geniş ve Nurettin Baki de ödüllerini aldı

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 10:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aytaç Sefiloğlu Gazetecilik Yarışması’nda çifte gurur

AYSELİN UZUN

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) ekonomi gazeteciliğini teşvik etmek amacıyla her sene düzenlediği EBSO Aytaç Sefiloğlu Gazetecilik Yarışması’nın 24’üncüsü geçtiğimiz günlerde sonuçlanmıştı. Seçici kurulun belirlediği eserlerde gazetemiz muhabirlerinden Çağla Geniş, “Öğrenciler ucuz iş gücü oldu saati 10 liradan ucuz” haberiyle, Haber Araştırma İnceleme dalında ödül alırken, Nurettin Baki ise “Şehrin içinde mevsimden bağımsız üretim” haberiyle, Röportaj dalında ödül aldı. Ödüller düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Ödül töreninde konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, gazetecilerin zor şartlarda çalışmasına rağmen, iyi haberler çıkarmasına dikkat çekerek “Bugün, bundan 24 yıl önce hayatını kaybeden, Aytaç Sefiloğlu kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Gazetecilik ülkemizde, günümüz koşullarında çok zor. Özellikle de deprem sonrasında, gazetecilik koşulları daha da zorlaştı. Bu zor koşullarda hala güzel haberler verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. 24. EBSO Aytaç Sefiloğlu Gazetecilik Yarışmasında 8 arkadaşımızın haberlerine ödül vererek, küçükte olsa bir katkıda bulunacağız. Her arkadaşımız değerli her arkadaşımız gayetle çalışmalar yapıyor. Hepsini gönülden kutluyorum” dedi.

HIZLI OLAN KAZANACAK
Günümüzde değişen ve gelişen şartlarda, hızlı olanın kazanacağını vurgulayacak konuşmasını sürdüren Başkan Yorgancılar, “Yaptığımız komite çalışması, yetkili arkadaşlar, sizlerin de arasında bulunduğu seçici kurulla ödüllerini alanlar belli oldu. Sizin verdiğiniz emekler karşılığında son derece hızlı değişen ekonomi, dünya şartları, gelişmelere ayak uyduran ve bunları da kamuoyuyla paylaşabilmek için büyük çaba gösteren bir yapının içindeyiz. Gazetecilik sektöründe de değişimler oluyor. Hükümetin açıklamış olduğu son yasada, internet gazeteciliğiyle ilgili önemli bazı değişikliklerin olduğunu da okudum. Sizlere gelecekler çalışma şartları açısından, hem risk hem de daha fazla ne şekilde ön plana çıkarıp, cazibe merkezi haline gelerek, daha fazla tıklanan sitelerden birisi olabilmekle ilgili çalışmalarda bulunması lazım. O kadar çok değişim var ki, özellikle yapay zekâyla birlikte anında sorularınıza cevap bulabiliyorsunuz. Verilecek hizmetin çeşitliliği, tüketiciler açısından son derece önemli bir hale geldi. Bunun basın ayağına gelirsek, bu duruma kim daha hızlı ayak uydurabilirse onun kazanacağı bir sürece girdik. Ben ödül alanları tebrik ediyorum. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şimdiden hepinizin bayramını da kutluyorum” ifadelerini kullandı.

NEFES ALMAKTA ZORLANIYORUZ
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Çok anlamlı bir günde sizlerle bir aradayız. Aytaç’ın birçok özelliği var ama en önemlisi bağımsız gazeteciliği, ne olursa olsun gazeteciliğini meslek ilkelerine uyarak yapabilmesi. Bir diğeri de bizim için çok önemli o da dostlarını ve meslektaşlarını her daim onların adına düşünebilecek kadar mücadeleci olması. Zor zamanlardan geçtiğimizi tüm gazeteciler biliyor. Öyle bir iklimdeyiz ki artık nefes almakta zorlanıyoruz. Aynı zamanda teknoloji bazı fırsatlar veriyor ama bizim sektörümüzde biz hiçbir şeyi mücadele etmeden elde edemiyoruz. Yapay zekâ önümüzü açıyor ama aynı zamanda yapay zekâ bize hakkı, haksızlığı, kamu ve halk adına nelerin peşinde koşmamız gerektiğini de maalesef söyleyemiyor. O sadece bilgi veriyor. İşte bizim mücadelemizde tam burada başlıyor. Bilgi ve haberin bu kadar birbirine karıştığı bu dönemde biz halk adına yanlış olanların peşinden koşmaya devam edeceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.