TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aykırı olarak asılan o pankartlar kaldırıldı

Selçuk'ta İlçe Seçim Kurulu'nun kararına aykırı olarak asılan AK Parti pankartları ve afişleri CHP Selçuk İlçe Örgütünün İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz ile bulundukları alandan kaldırıldı

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 19:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aykırı olarak asılan o pankartlar kaldırıldı

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri kapsamında siyasi partiler, pankart ve bayraklarını ilgili alanlara asmaya başladılar. Selçuk'ta İlçe Seçim Kurulunun kararına aykırı olarak asılan AK Parti pankartları ve afişleri CHP Selçuk İlçe Örgütünün İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz ile bulundukları alandan kaldırıldı.

WhatsApp Image 2023-04-24 at 22.07.17

İlçenin en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Caddesi ve yine ilçenin bazı önemli caddelerine asılan Ak Parti pankartlarına karşı CHP Selçuk İlçe Örgütünden İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verildi. Partinin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda Selçuk İlçe Seçim Kurulu kararlarına aykırı olarak asılan siyasi partilerin poster ve afişlerin kaldırılması talebinde bulunuldu. 
Pankart ve afişlerin asılmasının ardından CHP Efes Selçuk İlçe Örgütü sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "İlçemiz Atatürk Cad. (İzmir-Aydın Asfaltı) ile Dr. Sabri Yayla Bulvarı (Pamucak Yolu) boyunca 298 s. Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 60 ve 61. maddeleri hükümlerine ve Selçuk İlçe Seçim Kurulu kararlarına aykırı olarak bir siyasi parti tarafından poster ve afiş asılmıştır. Konuyla ilgili olarak gerekli itirazlar yapılmıştır" 

O PANKARTLAR KALDIRILDI

Cumhuriyet Halk partisi (CHP)  itirazını kabul eden İlçe Seçim Kurulu, ilgili pankkartların kaldırılması kararını verdi. Kararın ardından pankartlar bulundukları alanlardan görevliler tarafından kaldırıldı. 

Kaldırılan pankartların ardından CHP Selçuk İlçe Örgütü sosyal medya sayfalarından şu paylaşımı yaptı: "İlçemiz ana arterlerine yol boyunca siyasi bir parti tarafından Kanunu ve İlçe Seçim Kurulunun kararlarını hiçe sayarak yasak yerlere reklam ve afiş malzemesi konulması sebebiyle İlçe Seçim Kuruluna yaptığımız itirazımız kabul edilmiş olup, söz konusu posterlerin görevlilerce kaldırılması sağlanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Örgütü olarak tekrar herkesi kanunlara saygılı olmaya davet ediyoruz." HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.