TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atık sular kuraklığa cansuyu

Alternatif su kaynaklarının can suyu olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Şerafettin Aşık, yerel yönetimler, üniversiteler ve ilgili kurumların işbirliği yapması durumunda Türkiye’de arıtılmış atık suların yeni bir kaynak olarak ülkenin su bütçesine kazandırılabileceğini anlattı

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2023 10:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Atık sular kuraklığa cansuyu

AYLİN TOPALOĞLU

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerafettin Aşık, Sultan Gümüş Kaya İle Birinci Sayfa programına konuk oldu. İklim krizinin nedenlerinden biri olan kuraklık ülke gündemini meşgul ederken, İzmir’in göllerinde ve daha birçok sulak alanda su seviyesinin azalmış olması karanlık tabloyu gözler önüne seriyor. Özellikle Ege bölgesinde çalışmalar yürüterek susuzluğa karşı mücadele veren isimlerden biri olan Prof. Dr. Aşık, alternatif su kaynaklarının can suyu olabileceğini kaydetti.

ATIK SULARDAN YENİ BİR KAYNAK

Suyu toprakla yönetmenin önemini vurgulayan Aşık, suyla ilgili karamsar tablolar yerine çözüme odaklı olunması gerektiğini aktardı. Atık su arıtma tesislerinde arıtılan suların tarımsal sulama açısından yeni bir kaynak olabileceğini söyleyen Aşık, arıtılmış atık suların tarımda değerlendirilmesi öncesi mikrobiyolojik yönden kriterlerinin mutlaka göz önüne alınması gerektiğini ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de hazırlıklarını sürdürdüğü sulamanın istediği kalitede suyun arıtılması çalışmalarının, tarihin akışının değiştirebileceğini kaydeden Aşık, yerel yönetimler, üniversiteler ve ilgili kurumların işbirliği yapması durumunda Türkiye’de arıtılmış atık suların yeni bir kaynak olarak ülkenin su bütçesine kazandırılabileceğini anlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.