TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk'ü ilk defa bir kadın canlandıracak

‘Çantadaki Sır’ isimli oyunu sahneleyecek olan Güçlü Kadınlar, oyunun tüm gelirini depremzedelere bağışlayacak

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 06:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Atatürk'ü ilk defa bir kadın canlandıracak

Güçlü Kadınlar Tiyatro Grubu depremzedeler yararına ‘perde’ diyecek. Şaziment Duran’ın yazıp yönettiği ve makyözlüğünü popüler dizi ve sinema filmlerinin makeup artisliğini yapan Özlem Çıldam’ın üstlendiği ‘Çantadaki Sır’ isimli oyunu sahneleyecek olan Güçlü Kadınlar, oyunun tüm gelirini depremzedelere bağışlayacak.
8 Mart 2023 tarihinde Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun saat: 20.00’de başlayacak.

MAKYAJI YAPARKEN ÇOK DUYGULANDIM
Türkiye’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk defa bir kadın tarafından oynanacağı oyunun make-up artisliğini üstünen Özlem Çıldam, makyaj sırasında çok duygulandığını ve böyle bir makyajı yapmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, “Bu benim için de oyuncumuz içinde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e yeniden hayat vermek oldukça onur verici ve duygulandırıcı bir durum. Bu makyajı yaparken hem çok duygulandım ve çok zorlandım. Tüm İzmirlileri oyunumuza bekliyor ve hem bize hem de depremzedelerimize destek olmaya çağırıyorum” dedi.



DEPREMZEDELERE DESTEĞE BEKLİYORUZ
Oyunu hem yazan hem de yönetmenliğini üstlenen Şaziment Duran’ın ise oyun hakkında bilgiler vererek, “Oyunumuz Anadolu’yu anlatıyor. Türkiye Cumhuriyeti kuruluncaya kadar dönemi. Türk kültürlerini işliyoruz genelde. Mitolojik örnekler var, Anadolu kadınından örnekler var. Oyunumuzu izleyecek olan tiyatro severler gülecekler, düşünecekler, ağlayacaklar ama biz ağlatmaktan yana değiliz, düşündürmekten yanayız. 600 kişilik bir salonda oynayacağız. İş adamlarından, derneklerden beklentimiz şu; gelemeyeceklerse bile bilet alsınlar biz o biletleri halka dağıtalım” şeklinde konuştu.

OYUNUN KADROSU
Aysel Dere ( emekli),Kezban Saygın (emekli),Sevinç Kasırga ( emekli), Şirin Yücel ( ev hanımı),Aysel Erdem(emekli),Leyla Karahan (emekli) , Tüzin Eken ( ses sanatçısı),Esma Ermiş (emekli),Dila Budak ( diş hekimi asistanı) ,Hatice Mecit (emekli),Su Budak ( ögrenci), Aynur Alkan ( emekli ),Özlem Çıldam ( makyöz), Gönül Öztürk ( emekli öğretmen),Neslihan Konacaklı ( ev hanımı),Güliz Kaynar ( öğrenci),Melek Özüstün ( emekli), Sabiha Kılıç( ev hanımı),Gamze İzmirli Ünsal (Labaratuar teknikeri),Esma Kaya (ev hanımı),Elif Güneş (ev hanımı),Nezaket Ayten ( ev hanımı),Gülperi Huri Durmaz ( emekli),Berna Toyran ( aşçı) HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.