TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslanoğlu’ndan yeni yönetim için güçlendirme vurgusu

CHP İzmir İl Başkanlığı koltuğuna yeni atanan Aslanoğlu, basın mensuplarıyla buluştu. Toplantıda soruları yanıtlayan Aslanoğlu,“Yönetim kurulumuzu güçlendireceğiz ama bunu örgütten gelen taleplerle yapacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2023 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aslanoğlu’ndan yeni yönetim için güçlendirme vurgusu

ÇAĞLA GENİŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığına yeni atanan Şenol Aslanoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aslanoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Yönetim kurulunu güçlendirmek amacıyla revizyona gideceklerini belirten Aslanoğlu, görev süresi boyunca dijital dünyayı aktif kullanacaklarını kaydetti. Ekonomi konusunda verdiği mesajlarla iktidara yüklenen Aslanoğlu, il başkanlığı görevi için şimdiye kadar hiçbir talebi ve hayali olmadığının da altını çizdi. Aslanoğlu, son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile de uyum içerisinde çalışacaklarını söyledi.

PARTİYE DÜN GELMEDİM

Toplantıda kısaca kendinden bahseden Aslanoğlu, “Partinin içinde yıllarca siyaset yaptım, partiye dün dışarıdan gelmiş biri değilim. Benim nereli olduğumdan daha merak edilecek şey bu ülkede neleri başardığım olabilir eğitimim olabilir. Endüstri mühendisiyim, yaklaşık 4-5 yaşından bu yana Balçova’dayım. İzmir Atatürk Lisesi mezunuyum. DEÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezunum. Ticari hayata evrildim, şirketler kurdum. Kartvizitimde kendime girişimci diyorum. Şirketleri profesyonellere bıraktık, onlar yürütecek. İzmir Sanayici İŞ İnsanları Derneği’nin bir dönem sekreterliğini bir dönem de bakan yardımcılığını yaptım. Halen Bilim Park Tekno Park’ta yönetim kurulu üyeliğim devam ediyor. İzmir ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi’yim” dedi.

BENDEN ÇOK KAVGA GÖRMEYECEKSİNİZ

Görev süresi boyunca dijital dünyayı aktif kullanacaklarını kaydeden Aslanoğlu, “Dün sosyal medya hesaplarımız açıldı, kurumsal hesaplarımızı kullanacağız. Dijital dünyayı çok sık kullanacağız. Ben iş dünyasından geliyorum. Dışa dönük bir insanım. Bu konuda bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Kavgacı biri değilim ama düşüncelerimden bir adım geri atmam. Her cümlemi çok net söylerim. Birinin canını acıtıyor olabilir ama benden çok kavga görmeyeceksiniz. Ülkenin buna ihtiyacı yok. Bu toplumu ve siyaseti çok fazla gerdik. Siyasetin kalitesini düşürdük. AK Parti il başkanı ile de MHP il başkanı ile de aynı nezaketle, birlikte çay içerek, takılarak, nüktedan çıkışlarla... Özgüveni yüksek biriyim, başarısız olacağımı düşünmüyorum. Çok başarılı olacağız zaten ama 100 günün sonunda göreceğiz ki ben çalışan bir adamım. Çok büyük bir yükselişin döneminde partinin başında olmuş olacağım” ifadelerini kullandı.

GÜÇLENDİRME VURGUSU

Yönetim kurulunda revizyona giderek güçlendirme yapacaklarını belirten Aslanoğlu,  “Dün il yönetim kurulunda açıkladım. Yönetim kurulumuzu güçlendireceğiz. Bunun metodu nasıl olacak? Hep birlikte yapacağız. Örgütle birlikte bakacağız, önerileri değerlendireceğiz. Bunu yaparken demokratik yapı gibi belli başlı eğitim noktalarında ihtiyaç duyduğumuz kişiler gibi olacak. Bir de daha önce adını pek duymadığınız, emek dünyasından, sendikalardan, iş sanat dünyasından arkadaşlarımızı da aktif hale getirmek istiyoruz. Ama bunu örgütten gelecek taleplerle yapacağız” şeklinde konuştu.

SATIN ALMA GÜCÜMÜZ DÜŞTÜ

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı konusundaki tartışmalara ayrı bir parantez açan ve ekonomik buhrana ilişkin de konuşan Aslanoğlu, “CHP’nin bir üyesiyim her üye gibi liderimizin cumhurbaşkanı olmasını isterim. Ama bu altılı masanın vereceği karardır. Bu dönem birilerine çok ekonomiyi anlatmaya gerek olmayan bir dönem. Pazarı görseydiniz ekonominin ne olduğunu zaten görürdünüz. Pazarlar bomboş, ekonomi öyle. Her gittiğiniz yerde ateş pahası olduğunu görüyorsunuz. Satın alma gücümüz düştü” dedi.

BENCE BİNLERCE ADAY VARDI...

“Çok sayıda aday içerisinden il başkanlığı koltuğuna atanmanızın sebepleri sizce neydi?” sorusuna da yanıt veren Aslanoğlu, “Bence binlerce aday vardı, partideki herkes... Bambaşka bir karar verilebilirdi, ‘Ben il başkanı adayıyım, formu doldurayım’ denilen bir yer değil bu. Karar vericiler oturup karar veriyor. İş dünyası da il başkanlığımı sevinçle karşıladı. Uzun süredir fazla mesai yaptığım insanlar hepsi. O yüzden hepimiz arkadaşlarımız bir yere gelince sevinç duyuyoruz” diye konuştu.

İL BAŞKANLIĞI HAYALİM DEĞİLDİ

İl başkanlığına yönelik şimdiye kadar herhangi bir talebi ve hayali olmadığını dile getiren Aslanoğlu, “Ben hep partinin hep içindeydim ama böyle konular geçtiğinde çok mesafeliydim. Hiç böyle bir planım yoktu, böyle bir şeyi hayal etmemiştim. Ben hep icracı olmak istedim, vekil olmak, başka görevler gibi şeyleri hiç hayal etmedim. Balçova belediye başkanlığına 2014’te de adaydım. Ben büyük ilçeleri hiç istemiyordum. Büyük ilçelerde çok dert var, Balçova kutu gibi bir şehir. Belediye başkanlığı yapmak çok daha rahat olabilir. Bu süreci devralacak arkadaşlar yerel yönetimlerde bir görev talep edecek arkadaşlar olamazlar” ifadelerini kullandı.

BASKICILIKTIR, ZULÜMDÜR!

Belediyelere yönelik soruşturmalarla ilgili konuşan Aslanoğlu, “Halkın iradesine ipotek koymak baskıcılıktır, zulümdür. Doğuda da olsa, batıda da” diye konuştu.

DAYANIŞARAK BU İŞİ ÇÖZECEĞİZ

Kötü siyasetin toplumun damarlarına işlediğini söyleyen Aslanoğlu, parti içine yönelik şu mesajları verdi: “Dedikodu furyası, kötü siyaset toplumun damarlarına işlemiş. Partililere ilişki ne yapabilirim diye düşünüyorum ama ben teknik bir adamım. Ben problemi teknik nasıl çözerim? Toplantıdan size mesaj atmalarını nasıl engellerim bilemiyorum... Dayanışarak bu işi çözeceğiz. Siyasette kötü ahlakın bitirilmesi birlikte yüz vermezsek olacak.”

PARTİNİN ORGANLARI KARAR VERECEKTİR

Aslanoğlu, ittifak ortağı İYİ Parti ile yerel seçimlerde nasıl bir yol izleneceğine yönelik soruya, “Altılı masa birlikte hareket edebilen bir yapı... Yerel yönetimlerde ne olacak haddim değil. Partinin yetkili organları buna karar verecektir” yanıtını verdi.

UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile uyum içerisinde çalışacaklarını da sözlerine ekleyen Aslanoğlu, “Tunç Bey ile haftalık rutin toplantılarımız var. Haftada bir gün 1-2 saat bir araya gelerek gündemi değerlendireceğiz. Belediyelerin neler yaptığı konusunda bilgilendiğimiz toplantılar. Bizim havuz medyamız yok. Onlar kadar paramız da yok, bizim örgütümüz var. Biz ancak örgütle ne yaptığımızı anlatabiliriz.  Büyükşehir belediye başkanı ile il başkanı uyum içerisinde çalışacaklar. Büyükşehir’de Deniz Bey zamanında da bir senkronizasyonla gidiyordu ilişkiler” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.