TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslanoğlu’ndan “manipülasyon” açıklamalarına sert tepki

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İletişim Başkanlığı’nın Soyer’e yönelik “manipülasyon” açıklamalarına sert tepki gösterdi. Diğer büyükşehirlerle yatırım kıyası yapan Aslanoğlu, “Ankara ve İstanbul’a yapılan yatırım ile İzmir’e yapılan yatırım aynıysa biz özür dileriz. Verdiğimiz 40 liranın sadece bir lirasını geri alıyoruz. Bizim 39 liramız nerede” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2023 09:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aslanoğlu’ndan “manipülasyon” açıklamalarına sert tepki

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Başkan Şenol Aslanoğlu ve yeni il yönetimine ilk ziyaretini ve yönetimle ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Aslanoğlu, merkezi iktidarın İzmir yatırımları konusunda eleştirilerde bulunurken “metro” tartışmasında iddialı çıkış yaptı.

 “GERERKİRSE ÖZÜR DİLERİZ”

Merkezi hükümet yatırım programının açıklanmasıyla başlayan “metro” tartışmasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın ‘Hükümetin İzmir’de 1 metre metro hattı yok’ sözlerine ‘manüpülasyon’ çıkışına da yanıt veren Aslanoğlu, “Bizim ‘U’muz var mı? Narlıdere-Bornova metrosunda ‘Biz burayı yaptık’ diyorlarsa gelsinler birlikte gezelim, bakalım. Bunun dışında yeni bir metro hattı yapıyorlardı da bizim mi haberimiz yok? Yeraltında yapıyorlarsa yine gazetecilerle, Kerem Ali Bey’i de alalım, hep beraber gezelim. Yalnız Ankara’yı da hep beraber gezelim. İstanbul ve Ankara’yı gezelim. Ankara ve İstanbul’a yapılan yatırım ile İzmir’e yapılan yatırım aynıysa biz özür dileriz. Ama aynısı yoksa diyeceğiz ki, ‘Bizim 40’ta biri tamam da, 40’ta 39’umuz nerede?’ Verdiğimiz 40 liranın sadece bir lirasını geri alıyoruz. Bizim 39 liramız nerede” dedi.

“14 MAYIS’TA SEÇİMİ YAPMAYA CESARET EDERSE…”

14 Mayıs’ta gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılan seçimi “ezici çoğunlukla” kazanacaklarını belirten Aslanoğlu, “Çok ciddi bir farkla, ezici bir çoğunlukla Millet İttifakı’nın iktidarını göreceğiz 100 gün sonra. Buradaki seçim sonuçlarının eksiye göre de normale göre de çok çok iyi olduğunu hep beraber göreceğiz. 14 Mayıs akşamı ya da 15 Mayıs sabahı görüşeceğiz sizinle. Tabii ki 14 Mayıs’ta seçimi yapmayı cesaret ederse” diye konuştu.

“İZMİR’E HİZMET ETMEK İSTİYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’ye gerçekleştirilen ziyaret sonrası AK Parti ve MHP’li il başkanları ile de bir araya gelip gelmeyeceği sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, “Sağ olsun Kerem Ali Bey arayıp tebrik etti bizi. Ülkenin yarılmış, gerilmiş halinden memnun değiliz. Her zaman çayını içeriz, her zaman çay içmeye bekleriz. Bizler farklı iddialarda farklı toplum, farklı devlet, farklı hükümet olsun istiyoruz. Yarın ütopyamız birbirinden farklı, birbirini tutmuyor, bu nedenle bazen karşılıklı cevaplar veriyoruz. Ancak her ikimizde İzmirliyiz, her ikimiz de İzmir’e hizmet etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.