TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslanoğlu açıkladı: YSK verileriyle ıslak imzalı veriler uyuşmuyor

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “YSK’ya girilen veriler ve elimizdeki ıslak imzalı verilerin birbirini tutmadığı durumlar var” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2023 21:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aslanoğlu açıkladı: YSK verileriyle ıslak imzalı veriler uyuşmuyor

TENZİLE AŞÇI

Türkiye’nin ‘yüzyılın seçimi’ olarak görülen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçiminde oyların sayımı devam ederken ülke genelinde tansiyon yükseldi.

Ajansların seçim sonuçlarına ilişkin verileri girilmeye devam ederken partilerin üst yönetim kademelerinden art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor. Gerek resmi açıklamalar gerekse sosyal medyada paylaşılan bilgiler arasındaki tutarsızlık kendini gösterirken CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, son gelişmeleri aktardı.

Aslanoğlu, bazı uyuşmazlıklar nedeniyle itiraza hazırlandıklarını söyledi.

BAYRAKLI’DA TATSIZ BİR OLAYLA KARŞILAŞTIK

İlçe seçim kurullarına ilişkin izlenimlerini aktaran Aslanoğlu, “Konak, Bayraklı ve Bornova ilçe seçim kurullarını ziyaret ettim. 3 seçim kurulunda da tatsız giden herhangi bir şey yok. Sadece Bayraklı’da tatsız bir şeyle karşılaştık. O da giderildi. İlçe seçim kurullarına sandıklar yeni geliyor, büyük kuyruklar var. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar sandıklar gelecek belli. Bunların sisteme girişi de uzayacaktır. Biz sonuçları biraz daha erken bekliyorduk ama uzayacak gibi” dedi.

KILIÇDAROĞLU YÜZDE 63,5, ERDOĞAN YÜZDE 31,5

CHP’nin mevcut verileri hakkında bilgi veren Aslanoğlu, “Bizim sistemimizde yüzde 93’leri geçtik. Yüzde 63,5 Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yüzde 31 Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu. Sinan Oğan’ın oyu da yüzde 4’ler civarında. Üç aşağı beş yukarı da seçimin İzmir’de bu şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

İTİRAZLARIMIZI YAPIYORUZ

YSK ve ıslak imzalı bazı verilerin örtüşmediğine de dikkat çeken Aslanoğlu, “Bazı sandıklarda o kadar çok sayıda sayım oluyor ki… Bayraklı ’da bir okulla ilçe seçim kurulu yan yana. Hala sandığı getiremediler. Dönüp dönüp baştan sayıyorlar. YSK’ya girilen verilerle ve elimizdeki ıslak imzalı verilerin birbirini tutmadığı durumlar var. Bunlar için itirazlarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.