TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşırı terlemeyi yüzde 90 azaltabilirsiniz

Dermatoloji Uzmanı Dr. Yusuf Cihan Dirim, botoks toksin enjeksiyon uygulamaları ile terlemenin yüzde 80-90 oranında azaldığını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 10:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aşırı terlemeyi yüzde 90 azaltabilirsiniz

Dermatoloji Uzmanı Dr. Yusuf Cihan Dirim, botoks toksin enjeksiyonlarından bahsederek, hastanede botoks işlemlerinin başladığını duyurdu.
Terlemenin tanımını yapan Uzm. Dr. Yusuf Cihan Dirim, terlemenin vücut ısısındaki artışa yanıt olarak ortaya çıkan fizyolojik bir cevap olduğunu söyleyerek, “ Hiperhidroz ise aşırı terlemek demektir. Enfeksiyonlar, diyabet, tiroid hastalıkları, sinir hasarı, gut, obezite, menopoz ve bazı ilaç kullanımları da hiperhidroza neden olabilir. Bunlarla birlikte hiçbir sebebe bağlı olmaksızın da görülebilir” dedi.


RUHSAL DURUMU KÖTÜ ETKİLİYOR
Terlemenin hangi durumlarda tedavi edilmesi gerektiğini açıklayan Uzm. Dr. Dirim, “Aşırı terleme kişinin ruhsal durumunu kötü yönden etkiliyor, sosyal hayatını bozuyorsa, kıyafet seçimini belirliyor veya okul, iş verimini düşürüyorsa tedavi edilmesi gerekir. Tedavi tipinin belirlenmesinde; terlemenin tipi, görüldüğü bölge, hastalığın şiddeti, hastanın daha önce kullandığı tedaviler göz önünde bulundurularak yapılır. Tedavi seçenekleri arasında anti-perspirant kremler, iyontoforez, botilinum toksin enjeksiyonları, cerrahi işlemler ve ağızdan alınan ilaçlar yer alır” ifadelerini kullandı.
YÜZDE 80-90 ORANINDA AZALTILIR
Botoks toksin enjeksiyon uygulamaları ile terlemenin yüzde 80-90 oranında azaldığını belirten Uz. Dr. Dirim, sözlerini şu şekilde noktaladı, “Botoks toksin enjeksiyon uygulamaları bu tedavi seçenekleri arasında konforlu ve sonucu iyi olan tedavilerden biridir. Enjeksiyon sonrası etki 1-2 hafta sonra başlar ve yaklaşık 6 ay boyunca sürer. Terleme yüzde 80-90 oranında azalır. Hiperhidroz dışında botoks toksin enjeksiyonlarını, diş sıkma (masseter botoks), migren ve kırışıklık tedavisi içinde kullanabiliyoruz” şeklinde konuştu. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.