TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asgari ücrete zam gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, katıldığı canlı yayında emekli aylığının en düşük 7 bin 500 lira olacağını açıklamasının ardından gözler asgari ücrete çevrildi

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 09:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Asgari ücrete zam gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam katıldığı canlı yayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığının çalışmalarının ardından en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olduğunu duyurdu. 

Yapılan bu açıklama sonrası gözler asgari ücrete çevrildi. Ancak son 2 aylık enflasyon verileri dikkate alındığında asgari ücrete ara zam yapılması gündemde bulunmuyor.

Asgari ücret ile ilgili son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada “Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETLİLERİN GÖZÜ ENFLASYON RAKAMLARINDA
Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı asgari ücret rakamını açıklarken; "Gerekirse ara dönemde zam yapmaktan geri durmayız" ifadelerini kullanmıştı.

OCAK VE ŞUBATTA DÜŞÜŞ DEVAM ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin; Asgari ücretin 455-460 dolar arasına çıkarak Türkiye’nin ekonomik gücünü gösterdiklerini vurgulayarak, “Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilere düştüğü bir ortam var.” dedi. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.