TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ'da panik anları: Telesiyejin batonu turisti yaraladı

Uludağ'da, kayakçıların ve tatilcilerin kullandığı telesiyejde bir kayakçı, sistemden erken ayrılması sonucu boşalan batonun Rus kayakçıya çarpmasına neden oldu. Olayın ardından jandarma ekipleri tarafından kar motoruyla hastaneye kaldırılan turist tedavi altına alındı. Bu sırada, tellere dolanan batonu kurtarmak isteyen bir işçi ise büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Ardı ardına yaşanan bu olaylar ise kameraya yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2024 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 15:32
Kaynak: İHA
Uludağ'da panik anları: Telesiyejin batonu turisti yaraladı

Uludağ, Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olarak kar yağışının etkisi altına girdi ve bu durum kayak severlerin yüzünü güldürdü. Sömestr tatili döneminde 68 santimetre kar kalınlığına ulaşan Uludağ, yoğun ilgiyle karşılandı.

Kayak pistlerine çıkan yerli ve yabancı turistler, telesiyejlerle zirveye doğru yol aldılar. Ancak, yanlış kullanım sonucu yaşanan bir olay kaza ile sonuçlandı. Çift taraflı dönen telesiyejlerden birinde, bir tatilci erken ayrılma nedeniyle arkadan gelen bir Rus turiste çarptı. Durumu fark eden diğer turistler hemen müdahale ettiler ve jandarmaya bilgi verdiler. Jandarma ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı ve yaralıya yardım etti. Yaralı, gerekli tedbirler alınarak kar motoruyla sağlık kuruluşuna götürüldü. Rus turistin durumunun iyi olduğu bildirilirken, olay sırasında arıza için gelen bir işçi, sistemi çalıştırmak için direğe tırmandı ve bu durum hayati tehlike oluşturdu. İş güvenliğini ihmal eden işçinin davranışları ise kameraya yansıdı.

Yetkililer, telesiyejlerde 18 milimetrelik çelik halatların kopması gibi bir durumun meydana gelmediğini belirttiler. Zaman zaman kayakçıların yanlış hareketleri sonucu ellerinden kaçan batonların tehlike oluşturduğunu ve bu konuda önlemler alındığını vurguladılar.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.