TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medya fenomeni Onur Elmas'a hapis şoku

Sosyal medya fenomeni olarak tanınan Onur Elmas da dahil olmak üzere 7 kişi hakkında, devre mülk satışı ve reklamı adı altında birçok kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 16:09
Kaynak: İHA
Sosyal medya fenomeni Onur Elmas'a hapis şoku

Dolandırıcılık faaliyetlerinde, devre mülk sahiplerini Arap turistlere yüksek fiyatlara satacakları vaadiyle arayarak ulaştıkları belirtiliyor. Örneğin, Mart 2022'de, 64 yaşındaki Tevfik Ç., cep telefonundan arandığını iddia ederek, fenomen Onur Elmas ve 7 kişilik çete tarafından kandırıldı. Tevfik Ç., satış işlemleri için Ataşehir'deki ofise gitti ve Muhammet Faruk A. ve Umut Ş. adlı kişilere 5 bin TL vekalet ücreti ödedi. Ancak, Muhammet Faruk A. ve Umut Ş., Tevfik Ç.'nin bilgisi olmadan toplam 90 bin TL kredi çekmek için telefonunu ele geçirerek, 2 farklı bankada hesap açtı. Dolandırıldığını fark eden Tevfik Ç., şikayette bulunarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Bunun üzerine soruşturma başlatıldı.

Sanık Onur Elmas, emniyette verdiği ifadesinde, 2020 yılı Mart ayında kurduğu CSR Paroni Medya adlı şirketin tek yetkilisi olduğunu ve web sitesi aracılığıyla reklam faaliyetleri yürüttüğünü belirtti. Ancak, şikayet nedeniyle bu çalışmalara son verdiğini dile getirdi. Gayrimenkul pazarlaması yapmadığını vurgulayan Elmas, diğer şüpheli kişilerin isimlerini duyduğunu ancak kendisiyle iş yapmadıklarını ifade ederek suçlamaları reddetti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, CSR Paroni Medya Prodüksiyon Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi adı altında devre mülk sahipleri, yüksek fiyatlarla Arap turistlere satılacağı vaadiyle ofislere çağrıldı. Ancak, iddiaya göre, bu çağrılar reklam adı altında yapılmış ve müştekilerin paraları alınmıştır. Nakit parası olmayan ya da daha fazla inandırılan ve kandırılan kişilerin telefonları ellerinden alınarak adreslerine gidilmiş ve mobil bankacılık yöntemleriyle kredi çektirilmiştir. İşlemler, hukuki bir kılıf altında ticari bir şirket faaliyeti olarak yürütülmüş ve sözleşmeler düzenlenmiştir. Bu süreçte, müştekinin iki özel banka hesabından 56 bin TL ve 34 bin TL olmak üzere toplam 90 bin TL kredi çekilerek menfaat sağlanmıştır. İddianamede, Onur Elmas ve diğer 7 sanık için ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenmektedir. İddianame, mahkeme tarafından kabul edilmiştir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.